Roger Waters aduce show-ul "The Wall" la Bucureşti. Când va fi concertul

Roger Waters aduce muzica trupei Pink Floyd în România, în superproducţia "The Wall", în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, informează organizatorii, Emagic.

2987 afișări
Imaginea articolului Roger Waters aduce show-ul "The Wall" la Bucureşti. Când va fi concertul

Roger Waters aduce show-ul "The Wall" la Bucureşti, pe 28 august 2013 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Roger Waters, membru fondator al legendarei trupe Pink Floyd, aduce în România, pe 28 august 2013, cea mai spectaculoasă producţie muzicală a momentului - "The Wall".

Fanii Pink Floyd, una dintre cele mai iubite trupe rock din istoria muzicii, vor avea în sfârşit ocazia să vadă live, la Bucureşti, superproductia inspirată de cel de-al unsprezecelea album al trupei, "The Wall". Considerat o adevărată capodoperă, show-ul "The Wall" este combinaţia perfectă de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, toate reunite într-o construcţie colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scenă bucurându-se în prezent de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producţie multidimensională fabuloasă despre care întreaga presă internaţională vorbeşte la superlativ.

Primul turneu "The Wall" a început pe 15 septembrie 2010, în Toronto, Canada, şi a continuat cu noi reprezentaţii în America de Nord, Europa, Australia şi America de Sud, înregistrând adevărate recorduri de audienţă - 192 de concerte şi peste 3,3 milioane de spectatori -, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie. Mai mult decât atât, turneul început acum doi ani a reprezentat prima interpretare integrală din ultimii douăzeci de ani a pieselor albumului "The Wall" de unul dintre membrii Pink Floyd, cea anterioară aparţinându-i tot lui Roger Waters, la Berlin, pe 21 iulie 1990.

Cea de-a doua serie de concerte în Europa, programată pentru 2013, va include 18 spaţii în aer liber, printre care şi Piaţa Constituţiei din Bucureşti, aceasta fiind singurul loc din România care poate găzdui o producţie de asemenea proporţii. De altfel, însuşi autorul proiectului se declară impresionat de noile dimensiuni ale scenei.

"Sunt extrem de încântat de faptul că producţia «The Wall» se reîntoarce în Europa. O să fie distractiv pentru toţi cei prezenţi. Am reproiectat întregul concept «The Wall» special pentru spaţiile în aer liber. Va fi impresionant, pentru că implică mult mai multă mişcare, acţiune, dramă şi suspans comparativ cu show-urile ce au loc în săli acoperite. Zidul este mult mai mare, întreaga construcţie, de altfel, este mult mai amplă, astfel încât să ofere tuturor spectatorilor o experienţă mult mai intensă. E drept, o astfel de producţie nu ar fi fost posibilă acum 40 de ani, însă lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat, iar acum putem face lucruri inimaginabile. Un astfel de spectacol trebuie văzut!", a declarat Roger Waters.

De-a lungul timpului, producţia originală a celebrului album "The Wall" a fost pusă în scenă integral doar de 29 de ori în cadrul turneulului de promovare susţinut de Pink Floyd în 1980 şi încă o dată, în Germania, ca formă de sărbătorire a căderii Zidului Berlinului, în faţa a peste 200.000 de oameni. Cu toate acestea, "The Wall" rămâne unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonând cu multe generaţii de fani.

Biletele pentru concertul lui Roger Waters vor fi puse în vânzare online, pe www.MyTicket.ro, pe 16 noiembrie, ulterior fiind disponibile şi în magazinele de specialitate.

Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, grupul Pink Floyd s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de albume intrate în legendă, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) şi "The Wall" (1979).

Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş susţinut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formaţiei a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 şi în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Revista Rolling Stone a pus formaţia pe locul 51 în topul 100 Greatest Artists of All Time, iar în topul similar realizat de postul VH1 trupa ocupă locul 18.

Printre premiile obţinute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul "The Wall", în 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", în 1982, şi un alt Grammy pentru "Marooned" în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formaţiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuţia la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters şi Mason.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viaţa şi experienţele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea şi alienarea, fiind puternic influenţat de filosofia pacifistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici