"The Square","In the Fade", pe lista scurtă a filmelor străine eligibile pentru nominalizare la Oscar

Lungmetrajele "The Square", de Ruben Ostlund, şi "In the Fade", de Fatih Akin, au fost incluse pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2018 la categoria "cel mai bun film străin", informează AFP.

179 afișări
Imaginea articolului "The Square","In the Fade", pe lista scurtă a filmelor străine eligibile pentru nominalizare la Oscar

"The Square","In the Fade", pe lista scurtă a filmelor străine eligibile pentru nominalizare la Oscar

Lista scurtă a celor nouă lungmetraje eligibile pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film străin a fost anunţată joi seară, de Academia americană, instituţia care decernează aceste premii.

"The Square" a avut premiera la Festivalul de la Cannes de anul acesta, unde a primit marele premiu, Palme d'Or pentru cel mai bun film.

Peliculele incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film străin pe 2018 sunt: "The Square", de Ruben Ostlund (Suedia), "In the Fade", de Fatih Akin (Franţa/ Germania), "Foxtrot", de Samuel Maoz (Israel), "The insult", de Ziad Doueiri (Liban), "Félicité", de Alain Gomis (Senegal), "Loveless", de Andrey Zvyagintsev (Rusia), "The Wound", de John Trengove (Africa de Sud), "A fantastic woman", de Sebastián Lelio (Chile), "On Body and Soul", de Ildikó Enyedi (Ungaria).

În prima etapă de selecţie a filmelor străine, un comitet alcătuit din câteva sute de membri din Los Angeles ai Academiei de film americane a vizionat cele 92 de lungmetraje eligibile pentru o nominalizare pentru gala de anul viitor.

Lista scurtă va fi analizată la rândul ei şi va fi redusă la cele cinci pelicule nominalizate la Oscar, de un alt comitet, ce include invitaţi speciali din New York, Los Angeles şi Londra.

Nominalizările la cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 23 ianuarie.

Gala premiilor Oscar 2018 va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theater din Los Angeles.

Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2017 i-a revenit peliculei "The Salesman", a regizorului iranian Asghar Farhadi.

Propunerea României în această categorie a premiilor Oscar din 2018 a fost filmul "Fixeur", în regia lui Adrian Sitaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici