Ultimul supravieţuitor: Povestea celui mai singur om din lume | VIDEO

Un bărbat în vârstă de 50 de ani trăieşte singur în Pădurea Amazoniană de 22 de ani, după ce oamenii din tribul din care făcea parte au fost omorâţi de fermierii brazilieni. Videoclipul cu acesta în timp ce tăia un copac cu un topor a făcut înconjurul internetului şi este în topul preferinţelor internauţilor, potrivit BBC.

22409 afișări
Imaginea articolului Ultimul supravieţuitor: Povestea celui mai singur om din lume | VIDEO

Ultimul supravieţuitor: Povestea celui mai singur om din lume | VIDEO

Imaginile cu supravieţuitorul au fost realizate de Fundaţia Naţională Indiană şi surprind un moment din viaţa acestuia. Bărbatul a fost supravegheat începând cu 1996 pentru a vedea dacă este încă în viaţă, iar reprezentanta unei organizaţii non-profit pentru apărarea drepturilor societăţilor tribale a declarat că indigenul trebuie monitorizat pentru a dovedi permanent că trăieşte.

Bărbatul a fost subiectul mai multor reportaje, articole de presă şi chiar al unei cărţi, însă nu se cunosc prea multe detalii despre el. Ceea ce se ştie este că nu a vorbit niciodată cu cineva din exteriorul zonei în care stă şi că este unicul supravieţuitor după ce membrii tribului său au fost ucişi în 1995. Limba şi numele grupului sunt necunoscute.

Videoclipul este valoros, deoarece până în la momentul realizării acestuia a existat doar o fotografie blurată cu indigenul. Aparent, acesta este sănătos, bine hrănit – vânează păsări şi maimuţe - şi întreţine câteva plantaţii de papaya, însă în trecut a evidenţiat în mod clar faptul că nu doreşte să aibă o legătură cu alţi oameni. Jungla Amazoniană a devenit casa mai multor triburi, fiind recunoscută pentru acest lucru la nivel mondial.

Articol scris de Denisa Crăciun

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici