Băsescu: E inimaginabil o secţie de vot într-un hotel pe litoral. Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem...

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, că organizarea secţiilor de votare în restaurante şi hoteluri pe litoral la referendumul din 29 iulie indică dispreţul USL pentru respectarea votului, el adăugând că este inimaginabil că unii cetăţeni ar putea vota în bikini.

1397 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E inimaginabil o secţie de vot într-un hotel pe litoral. Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem...

Băsescu: E inimaginabil o secţie de vot într-un hotel pe litoral. Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem... (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax foto)

"Deci numai acest lucru arată dispreţul chiar pentru respectul votului. Cum să mă duc într-un hotel, poate într-un hol, poate într-o baie? Oare unde ne organizează guvernul secţiile de votare prin hotelurile din Mamaia? Cum o să venim la vot? Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem... Este absolut inimaginabil!", a afirmat Băsescu, la TVR 1.

De asemenea, el a spus că secţiile de votare organizate în hoteluri prezintă un risc legat de faptul că unii dintre proprietarii acestora ar fi controlaţi de primarul Constanţei, Radu Mazăre.

"În plus, hotelurile prezintă următorul risc: turiştii predau buletinele, CNP-ul este înregistrat la recepţie. Mulţi dintre proprietarii de hoteluri sunt sub controlul domnului Mazăre, spre exemplu la Mamaia. Asta ne arată că oricând lista de CNP-uri poate fi inserată pe o listă dintr-o astfel de secţie de votare", a argumentat Băsescu.

El a subliniat că este "ceva în neregulă cu schimbarea continuă a condiţiilor de desfăşurare a referendumului", iar concluzia analizei PDL privind faptul că nu poate garanta securitatea votului "este posibilă".

"Ceva este în neregulă cu schimbarea continuă a condiţiilor de desfăşurare a referendumului şi PDL, pe toate analizele şi pe informaţiile dintre partide pe care le au din teritoriu, a ajuns la concluzia că există tentaţia majoră a USL să fraudeze referendumul, cu atât mai mult cu cât nu mai sunt de acord să se facă procese verbale separate pe listele suplimentare şi pe listele standard din fiecare secţie de votare; le pun de-a valma ca să nu se poată identifica votul multiplu. Ştampilele nu sunt stabilite prin hotărâre de guvern ca număr: câte ştampile trebuie să fie într-o secţie de votare. Pot fi 50, pot fi 80, poate să plece cine cum vrea cu ele. Ştampilele nu indică secţia de votare căreia îi aparţin. Vă fac şi eu o ştampilă cu o radieră, scriu «Votat» şi am ştampila la mine în buzunar", a mai spus Băsescu.

El a mai arătat că "analiza PDL este că se pot frauda până la 10% din voturi prin neluarea măsurilor care era normal să fie luate", cum ar şi camerele de supraveghere video în secţiile de votare, aşa cum a fost la ultimele alegeri prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici