Cioloş: Legea care creşte indemnizaţiile pentru mame nu se va aplica dacă nu sunt bani la rectificare

Legea care majorează indemnizaţiile pentru mame nu se va aplica dacă nu vor fi găsite sursele de finanţare, a afirmat premierul Dacian Cioloş, el precizând totodată că actul normativ se poate proroga dacă bugetul de stat nu va permite efectuarea acestei cheltuieli în limitele de deficit stabilite.

14407 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Legea care creşte indemnizaţiile pentru mame nu se va aplica dacă nu sunt bani la rectificare

Cioloş:Legea care creşte indemnizaţiile pentru mame nu se va aplica dacă nu sunt bani la rectificare (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Nu atacăm la Curtea Constituţională legea care majorează indemnizaţiile pentru mame. Dacă găsim surse financiare ne-o asumăm noi ca Guvern, dar o să vedem la rectificare. Până atunci, dacă nu o să găsim finanţare, nu o aplicăm", a spus Cioloş în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, la Palatul Victoria, marţi.

Reprezentanţii mass-media l-au întrebat cum va evita neaplicarea legii, iar premierul a menţionat forma juridică care face posibil aceasta.

"Se poate proroga. Orice decizie se poate proroga aşa cum, în fiecare an, sunt legi care sunt prorogate", a spus Dacian Cioloş.

El a reiterat ideea că bugetul de stat a fost aprobat de Parlament cu un anume nivel al deficitului, iar Guvernul nu va ieşi din cadrul bugetar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici