Congres PSD, în 10 martie | Marian Oprişan şi Codrin Ştefănescu şi-au anunţat candidaturile/ Niculae Bădălău încă nu s-a decis

Congresul PSD va avea loc pe 10 martie, în Bucureşti, la Sala Palatului, a decis, miercuri, BPN al PSD.

2246 afișări
Imaginea articolului Congres PSD, în 10 martie | Marian Oprişan şi Codrin Ştefănescu şi-au anunţat candidaturile/ Niculae Bădălău încă nu s-a decis

Anunţuri care preced Congresul extraordinar al PSD | Marian Oprişan: Candidez la o funcţie de conducere în PSD. În 2015 nu am candidat pentru că aveam un dosar

„În urma şedinţei BPN de azi, am stabilit data Congresului, care va fi în 10 martie, la Sala Palatului. Am stablit un calendar de organizare, am stabilit detaliile privind organizarea. Mai rămâne să avem un CExN până în data de 10 martie, în care să discutăm câteva aspecte”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

Întrebat ce se va discuta la CExN, Dobre a răspuns: „La CExN se va discuta dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura BPN, dacă mai sunt alte modificări, ce modificări au fost propuse la Statut. Între 22 şi 27 vor fi comitetele judeţene”.

Marian Oprişan: Candidez la o funcţie de conducere. În 2015 aveam un dosar

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, miercuri, că va candida la o funcţie de conducere în PSD la Congresul extraordinar care va avea loc în martie, el arătând că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, iar acum s-a demonstrat că este nevinovat.

Întrebat dacă va candida la o funcţie de conducere în PSD, Oprişan a spus: „Să vedem ce stabilim în BPN, în CExN, ce formă va exista şi Congresul va avea loc la data stabilită. Dacă se impune alegere a unui nou BPN în Congres, da, fără niciun fel de problemă”.

„Nu am candidat în 2015 la Congres pentru că am spus că nu candidez pentru că am un dosar, e dosarul meu, nu e dosarul partidului. De data asta, pentru că am demonstrat întregii naţiuni că sunt nevinovat şi nu am nicio legătură cu ceea ce mi-au fost aduse ca şi acuzaţii, vă spun cât se poate de clar că eu candidez la o funcţie de conducere în PSD”, a subliniat Oprişan.

BPN al PSD s-a reunit, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a stabili detaliile organizării unui Congres extraordinar în luna martie.

Ştefănescu: Voi candida la Congres pentru orice funcţie, nu îmi e frică de concurenţă

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, miercuri, că va candida la Congresul extraordinar din luna martie pentru orice funcţie, el arătând că nu îi este frică de concurenţă.

„Ştiţi foarte bine că voi candida, pentru orice funcţie. Nu mi-e frică de concurenţă în interiorul partidului. Chiar am fost printre cei care au susţinut ideea de Congres cu alegeri şi pentru vicepreşedinţi. O să fie o competiţie probabil în partid, dacă vom stabili lucrul ăsta. Încă nu am bătut în cuie”, a spus Ştefănescu.

El a arătat că nu ştie de ce i-a devenit antipatic liderului PSD Liviu Dragnea.

„A zis domnul Dragnea şi asta este! Nu ştiu de ce am devenit antipatic domnului Dragnea în ultima perioadă, că-s acelaşi Codrin Ştefănescu care a stat langă Liviu Dragnea în momente foarte grele şi nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic mai mult decât sunt antipatic. Voi continua aşa cum fac de 28 de ani să spun lucrurilor pe nume, exact ce gândesc”, a spus Ştefănescu.

Congresul ar putea avea loc pe 10 martie, în Bucureşti. La acest Congres este posibil să se aleagă vicepreşedinţii formaţiunii, adică Biroul Politic Naţional.

Stănescu: Nu candidez la Congres; redeschiderea dosarului nu contează în această decizie

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a precizat, miercuri, că nu candidează la nicio funcţie la Congresul extraordinar al PSD din martie, el precizând că posibilitatea redeschiderii dosarului său nu contează în această decizie.

„Nu mai candidez. Nu mai vreau. Simplu”, a spus Stănescu.

Întrebat dacă e posibil ca redeschiderea dosarului să conteze în această decizie, Stănescu a negat.

„E decizie unilaterală. Fiecare, dacă vrea, candiează, dacă nu, nu, dar eu nu candidez la nimic”, a spus Stănescu.

El a spus că nu crede că premierul Viorica Dăncilă va candida la Congres, având deja o funcţie politică, respectiv cea de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD.

Bădălău, despre candidatură: Dacă voi considera că încă pot să fac faţă acestei sarcini, candidez

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a precizat, miercuri, că va asuma o nouă candidatură la Congres, pentru un nou mandat, dacă va considera că poate face faţă unei astfel de sarcini.

„99 % din primari au spus sa candidez în continuare (...) ca şi din preşedinţii de organizaţii judeţene, dar pâna la urmă e decizia mea şi a familiei vizavi de subiectul ăsta - dacă imi mai asum încă un mandat”, a spus Bădălău, întrebat dacă va mai candida la Congres.

„Este o sarcină extrem de importantă şi, dacă voi considera că încă pot să-i fac faţă, voi candida. Dacă voi considera că trebuie sa vină cineva mai tânăr cu o nouă forţă, atunci, pentru binele partidului, voi sprijini acea persoană”, a adăugat Bădălău.

Întrebat dacă relaţia sa cu liderul PSD Liviu Dragnea e la fel ca atunci când a preluat funcţia de preşedinte executiv, Bădălău a răspuns: „Cred că e mai bună în acest moment”.

Chestionat ce modificări ar trebui introduse în Statutul PSD, Bădălău a spus: „Să fie un statut mult mai simplu, mai eficient, mai viabil şi în acelaşi timp cred că trebuie, la alegeri, ca asumare, schimbate foarte multe lucruri. Vom veni cu propuneri”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici