Dăncilă, despre preşedinţia Consiliului UE: Vom urmări rezultate concrete pentru cetăţeni

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul reunit de miercuri al Parlamentului, că pe perioada în vom deţine preşedinţia Consiliului UE, România va urmări să obţină rezultate concrete pentru cetăţeni.

282 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre preşedinţia Consiliului UE: Vom urmări rezultate concrete pentru cetăţeni

Dăncilă, despre preşedinţia Consiliului UE: Vom urmări rezultate concrete pentru cetăţeni

"La 1 ianuarie 2019, România va preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se va derula într-un context european şi international complex şi trebuie să ţină seama de actualele procese de anvergură care vor modela UE, precum reflecţia asupra viitorului UE, procesul ieşirii a Marii Britanii din UE, tranziţia spre un nou ciclu legislativ, ca urmare a alegerilor europene şi implicit finalul de mandat Comisiei Europene şi a Parlamentului European, respective negocierile privind documentele strategice de referinţă ale Uniunii, precum cadrul strategic de acţiune post-2019, uniunea economică şi monetară şi următorul cadru financiar multianual. (...) România va urmări ca, prin activitatea pe care o va desfăşura la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, să obţină rezultate concrete pentru cetăţeni şi să pună în valoare beneficiile pe care o Uniune solidară, puternică şi coezivă le poate aduce fiecărui cetăţean în parte", a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă în plenul reuniu al Parlamentului, unde a vorbit despre stadiul pregătirilor preluării şefiei Consiliului UE de către ţara noastră.

Aceasta a adăugat România va urmări ca politicile UE să nu se opună principiului coeziunii între statele membre.

"Avem în vedere coeziunea atât ca valoare comună europeană, cât şi ca expresie a unităţii între statele şi regiunile din Uniunea Europeană", a completat Dăncilă.

În timp ce premierul vorbea în plen, pe holurile Parlamentului un grup de peste 10 persoane scanda împotriva PSD şi a modificărilor aduse Legilor Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici