Dăncilă prezintă astăzi în Parlament stadiul pregătirilor pentru preşedinţia Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta, în plenul reunit de miercuri al Camerei Deputaţilor şi Senatului, de la ora 13.00, stadiul pregătirilor şi al temelor de interes care vor sta la baza programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în ianuarie 2019.

449 afișări
Imaginea articolului Dăncilă prezintă astăzi în Parlament stadiul pregătirilor pentru preşedinţia Consiliului UE

Dăncilă prezintă astăzi în Parlament stadiul pregătirilor pentru preşedinţia Consiliului UE

Pe 13 iunie, birourile permanente reunite ale Parlamentului au aprobat o cerere a premierului Viorica Dăncilă pentru organizarea unei dezbateri, miercurea aceasta, cu privire la preluarea României a preşedinţiei Consiliului UE.

"Având în vedere importanţa dialogului între Guvern şi Parlament pe acestă temă, îmi exprim, domnule preşedinte, disponibilitatea de a prezenta în plenul Parlamentului României, în perioada imediat următoare, stadiul procesului de pregătire şi temele de interes care vor sta la baza Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE. Dezbaterile care vor putea avea loc, cu această ocazie, vor constitui un sprijin consistent în procesul de elaborare şi adoptare, de către Guvern, a primei versiuni a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", scrie prim-ministrul Viorica Dăncilă în scrisoarea transmisă către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi aprobată miercuri de conducerea Parlamentului.

Pe 8 mai a avut loc la Palatul Victoria reuniunea Consiliul Interministerial pentru Pregătirea şi Exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, şedinţa fiind prezidată de premierul Viorica Dăncilă. În cadrul reuniunii, au fost prezentate progresele înregistrate în ultimele luni pentru pregătirea acestui moment important pentru ţara noastră şi a fost aprobată prima versiune a temelor de interes ale preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene care va fi preluată în ianuarie 2019.

"După consultarea legislativului, Guvernul României va adopta prima versiune a documentului şi va intra într-un dialog cu Secretariatul General al Consiliului UE pentru ca în noiembrie, conform calendarului, Executivul să adopte forma finală a programului de lucru. Temele de interes reflectă marile provocări şi transformări care apar din multiplicarea discuţiilor la nivel european cu privire la viitorul Uniunii. Prin alegerea acestor teme, se doreşte un consens larg în privinţa procesului de pregătire şi exercitare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

La nivelul Parlamentului există şi o comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, condusă de senatorul PSD, Titus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici