Directorul TVR Irina Radu îi cere preşedintelui Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-TV şi liderului PSD, Liviu Dragnea, o întrevedere

Directorul TVR, Irina Radu, a declarat, miercuri, că alături de directorul SRR, Ovidiu Miculescu, îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea PSD privind eliminarea taxei radio-TV, afirmând i-a cerut lui Liviu Dragnea o întrevedere şi că va face asta şi în scris.

2540 afișări
Imaginea articolului Directorul TVR Irina Radu îi cere preşedintelui Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-TV şi liderului PSD, Liviu Dragnea, o întrevedere

Irina Radu, directorul TVR îi cere preşedintelui Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-TV şi liderului PSD, Liviu Dragnea, o întrevedere

“Da. Am discutat cu domnul Miculescu şi vom face o adresă împreună. Vom cere cel puţin în primă etapă o întâlnire în care să discutăm şi cu domnul preşedinte”, a declarat preşedintele-director general al TVR, Irina Radu, întrebată dacă îi va cere preşedintelui să nu promulge legea PSD a celor 102 taxe nefiscale, care inculde şi eliminarea taxei radio-TV.

Irina Radu a afirmat că a reţinut afirmaţiile lui Klaus Iohannis făcute săptămâna trecută cu privire la iniţiativa legislativă şi că nu ştie dacă lucrurile au rămas la fel, însă, “întâlnirea este necesară” şi va fi urmată şi de alte demersuri.

Preşedintele-director general al TVR a spus că eliminarea taxei afectează postul public de televiziune şi că este “foarte ciudat” ca o asemenea iniţiativă să fie lansată fără ca directorii celor două instituţii să fie implicaţi.

“Poziţia mea a fost foarte rezervată pentru că nu am avut destule informaţii. De aceea primele ieşiri publice, şi nu schimb nimic, au fost rezervate şi rezervate sunt şi acum. De ce? Pentru că este foarte ciudat să se lanseze public discuţia despre o asemenea modificare legislativă fără ca cel puţin şefii acestor două instituţii să fie măcar implicaţi”, a spus Irina Radu.

Irina Radu a mai spus că TVR nu ştie ce se va întâmpla de la 1 ianuarie, afirmând că situaţia instituţiei nu este la fel de bună ca cea a Radioului Public.

“(…)vreau să ştiu ce se întâmplă? Cum intră banii de la 1 ianuarie? Din ce buget? Bugetul ce guvern îl face? Ce se întâmplă? (…) În momentul în care am văzut că nu căpătăm informaţii, poziţia noastră a devenit mai fermă şi insist pe aceeaşi idee că taxa rămâne pentru noi prima opţiune. Din păcate situaţia de la TVR nu este la fel de bună ca aceea de la radio. Ştiţi bine cum stăm noi TVR din punct de vedere financiar. Deci TVR-ului nu-i este indiferentă rezolvarea situaţiei finanţării, dar nu în orice fel”, a spus aceasta.

Radu a mai afirmat că a încercat “să se lămurească” de la persoanele implicate şi din întâlniri informale.

Întrebată dacă i-a cerut o întrevedere preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, directorul TVR a afirmat că a făcut acest demers şi îl va relua “în scris”.

“Aş prefera să nu intru în asemenea amănunte, dar pot să spun că da. Nu i-am cerut în scris, dar o vom face şi oficial pentru că e nevoie de o întâlnire şi nu numai la nivelul meu”, a răspuns directorul TVR.

Irina Radu a aprecizat că în cursul zilei va avea loc şi o şedinţa a CA TVR.

“Nu aş vrea să intru în foarte multe puncte de vedere că astăzi avem un consiliu de administraţie (...) şi, sigur, că ne concentrăm să ajungem cu bine la finalul anului. Ştiţi bine că era să clacăm la sfârşitul anului trecut, martie anul acesta. Deci problemele sunt mult mai grave decât ceea ce se întâmplă la radio”, a spus aceasta.

TVR are 2.400 de angajaţi care “fac nişte canale de televiziune pentru că aşa a hotărât legea acestei ţări”, a afirmat aceasta.

“Totuşi este vorba de 2.400 de oameni pe care fie că-i iubim sau nu, ei fac nişte canale de televiziune pentru că aşa a hotărât legea acestei ţări. Nu este ceva din capul nostru, este respectând o lege şi o fac cât pot ei de bine fără să fie ajutaţi”, a precizat directorul TVR.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici