Video Dragnea: I-am spus preşedintelui că vrem să participăm la elaborarea legilor privind securitatea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, la finalul discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că PSD vrea să participe la elaborarea celor trei legi privind securitatea naţională, la care lucrează Guvernul şi care ar urma să fie trimise Parlamentului spre dezbatere.

810 afișări

"Au fost abordate câteva subiecte. Primul punct de discuţie s-a referit la un pachet de legi, respectiv legea antitrerorism, legea privind cartelele pre-pay şi legea privind securitatea cibernetică. Domnul preşedinte ne-a transmis că primul ministru l-a informat că aceste trei proiecte de legi sunt în în lucru la guvern, urmând să le tarnsmită la Parlament, unde să intre în dezbatere. Noi i-am spus preşedintelui, îi spunem şi premierului că vrem să fim proactivi, în aşa fel încât doi colegi de-ai noştri sunt dispuşi să participe efectiv şi la procesul de elaborare pe care Guvernul îl desfăşoară acum pentru aceste legi, pentru a câştiga timp, poate reuşim în această sesiune să adoptăm aceste trei legi importante", a declarat Liviu Dragnea, la finalul discuţiilor cu preşedintele Iohannis.

El a precizat că Georgian Pop şi Sorin Grindeanu ar putea să participe la discuţiile cu guvernul, pe tema celor trei legi.

Dagnea a mai spus că al doilea subiect s-a referit la legile importante, precum legea securităţii naţionale, statutul personalului militar şi legile privind SIE şi SRI.

"Aici s-a propus să se constituie un grup de lucru, o idee pe care noi o susţinem. Din partea tuturor partidelor, din partea structurilor şi instituţiilor de specialitate. Un grup de lucru care să înceapă să lucreze – nu se poate discuta despre aceste legi importante acum, în această perioadă", a adăugat Dragnea.

Dragnea a spus că este nevoie de o implicare a partidelor în procesul de elaborare a legilor, întrucât acesta vor ajunge oricum în dezbaterea Parlamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici