Eugen Teodorovici: Amnistia fiscală nu va mai viza ştergerea principalului din datoriile companiilor/ Am declanşat un control la Administraţia Prezidenţială, vor fi date amenzi

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat marţi că aministia fiscală va viza companiile de stat şi companiile private, nemaifiind plănuită, însă, o ştergere a datoriilor principale ale companiilor.

3520 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici: Amnistia fiscală nu va mai viza ştergerea principalului din datoriile companiilor/ Am declanşat un control la Administraţia Prezidenţială, vor fi date amenzi

Eugen Teodorovici: Guvernul ar trebui să nu mai fie schimbat altfel decât prin vot

„Vor fi vizate şi companiile de stat sau private cu datorii la stat, dar şi companiile fără datorii la stat, adică la zi cu obligaţiile”, a precizat ministrul, într-o emisiune la Antena 3.

În cazul persoanelor fizice, acestea nu ar urma să beneficieze de o amnistie fiscală, ci de un stimul menit să încurajeze plata datoriilor la timp.

„Dacă se vor face plăţile în acest an, până în decembrie, contribuabilul va primi 5% reducere. La fel vrem să facem şi pe istoric”, a completat Eugen Teodorovici.

„În ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis decizii de impunere (...) Şi atunci ajungem la zi cu aceste obligaţii, că sunt contribuţii pe sănătate, că la social, că impozitul pe venit, toate aceste obligaţii se centralizează pe fiecare cotribuabil în parte şi normal că omul va avea ca termen de plată, o să modificăm noi în lege, martie 2019. Ca să se suprapună cu ce am făcut noi în acest an cu declaraţia unică, pe veniturile pe 2018”, a declarat ministrul.

Nu în ultimul rând, Eugen Teodorovici a precizat şi faptul că vor fi modificate noţiunile de proprire şi de mediere, iar întregul proiect - „e mult spus amnistie” - va fi prezentat public până la sfârşitul lunii august.

Teodorovici: Am declanşat un control la Administraţia Prezidenţială, vor fi date amenzi

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că a fost declanşat un control la toate structurile statului, inclusiv la Administraţia Prezidenţială, pentru a se vedea cum îşi respectă acestea angajamentele financiare, iar în urma constatărilor se vor da şi amenzi.

„Noi am declanşat un control pe baza acelor declaraţii făcute public de purtătorul de cuvânt (al Administraţiei Prezidenţiale - n.r.), declaraţii care au arătat o încălcare a Ordonanţei de Urgenţă 88/2013 (...) Am declanşat un control, dar nu doar la Administraţtia Prezidenţială, la toate structurile statului. Ca să vedem modul în care angajamentele se introduc în sistemul nostru informatic, cum se introduc plăţile şi aşa mai departe.

Legat strict de controlul efectuat asupra Administratiei Prezidenţiale, ministrul a mai precizat că deja există un raport preliminar, care va fi încheiat în următoarele zile. „Vor fi, probabil, şi ceva sancţiuni, amenzi”, a precizat oficialul.

Ministrul de Finanţe a ţinut să justifice, din nou, reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale prin faptul că nu au fost cheltuiţi toţi banii alocaţi în bugetul anterior.

„Dacă nu se cheltuie banii aşa cum am planificat în prima parte a anului, mie în economie imi produce nişte efecte negative”, a declarat Eugen Teodorovici.

Guvernul ar trebui să nu mai fie schimbat altfel decât prin vot

Guvernul ar trebui să nu mai fie schimbat altfel decât prin vot, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, referindu-se atât la protestele din 10-11 august, cât şi la maniera PSD de a schimba guverne.

„Dacă dăm încă o dovadă că schimbăm guverne altfel decât prin vot, dăm dovadă de slăbiciune, şi străinii se uită la noi”, a spus Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

„Străinii pot specula această instabilitate. Un guvern se schimbă prin vot, şi nu altfel”, a mai spus Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici