Liviu Dragnea, întrebat ce aşteptări are de la Tudorel Toader care prezintă joi raportul activităţii DNA: Să nu se facă de râs/ Ce spun Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că aşteaptă de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să nu se facă de râs, el făcând această declaraţie în perspectiva ieşirii publice pe care Toader a anunţat că o va avea joi.

1253 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, întrebat ce aşteptări are de la Tudorel Toader care prezintă joi raportul activităţii DNA: Să nu se facă de râs/ Ce spun Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău

SCANDALUL DNA | Liviu Dragnea, întrebat ce aşteptări are de la Tudorel Toader care prezintă joi Raportul: Să nu se facă de râs

Întrebat ce aşteaptă de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat că joi va avea o ieşire publică referitoare la activitatea ministerului Public, Dragnea a răspuns: „Să nu se facă de râs”.

Liderul PSD a negat că în şedinţa BPN a PSD de miercuri s-ar fi discutat despre situaţia din Justiţie sau despre retragerea sprijinului politic acordat lui Tudorel Toader.

Întrebat dacă Toader s-a făcut de râs la precedentul raport, Dragnea a răspuns: „Nici nu mai ţin minte”.

Chestionat dacă se impune schimbarea lui Toader, dacă răspunsul acestuia va fi considerat nemulţumitor, Dragnea a răspuns: „Iar o luăm cu dacă şi cu parcă?”.

Bădălău, întrebat ce aşteptări are de la Toader: Să respecte legea

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a precizat, miercuri, că aşteaptă de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să respecte legea, el făcând această declaraţie în perspectiva ieşirii publice pe care Toader a anunţat că o va avea joi.

Întrebat ce aşteptări are de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, Bădălău a răspuns: „Să respecte legea”.

Chestionat ce înseamnă acest lucru, Bădălău a răspuns: „Asta înseamnă că domnul ministru este un ministru al guvernului nostru. Noi, în campania electorală, am promis că vom elimina abuzurile şi domnul ministru trebuie sa respecte legea şi să facă ceea ce are scris în fişa postului”.

„Înţeleg că dânsul analizează cu înţelepciune, cu maturitate, nu e o decizie uşoară, şi trebuie să aibă toate informaţiile”, a adăugat Bădălău.

Întrebat dacă este posibilă remanierea lui Toader, Bădălău a răspuns: „Nu cred că pot să spun eu lucrul ăsta, dar eu sunt convins că e un ministru bun al Justiţiei, atât timp cât noi îl sprijinim, şi că face lucruri bune”.

 Andronescu: Toader trebuie să prezinte un raport argumentat juridic; a creat aşteptări

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a precizat, miercuri, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să prezinte un raport argumentat juridic privind activitatea ministerului Public pentru că a creat aşteptări la nivelul populaţiei, al presei şi al social-democraţilor.

„Eu cred că domnul ministru (Tudorel Toader, n.r.), mâine (joi, n.r.), va prezenta un raport, trebuie să prezinte un raport pentru că a creat atât de multe aşteptări, şi la populaţie, şi la presă, şi la noi, şi cred că nu poate să mai iasă de sub aceste aşteptări. Şi de aceea cred că mâine va prezenta un raport şi raportul va fi argumentat din punct de vedere juridic. Nu am nicio îndoială”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a spus că decizia pe care o va lua Toader se va înscrie în limitele legii.

„Există nişte competenţe în cadrul cărora domnul ministru al Justiţiei trebuie să se înscrie, pentru că nimeni nu e deasupra legii. (...) Decizia domniei sale este o decizie care se încadrează în limitele legii. Domnul Toader nu va lua niciodată o decizie care să-l plaseze în afara legii”, a spus Andronescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici