TRAGEDIE la o uzină chimică din Cehia. UPDATE: Cinci ROMÂNI morţi în urma unei explozii | Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor

Încă două dintre victimele exploziei produse la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, numărul românilor morţi ridicându-se astfel la cinci, anunţă Ministerul Afacerilor Externe. MAE a anunţat iniţial, vineri noaptea, că trei dintre cele şase persoane decedate în urma exploziei produse la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei României în Cehia. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

4078 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIE la o uzină chimică din Cehia. UPDATE: Cinci ROMÂNI morţi în urma unei explozii | Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor

MAE: Trei români au murit în urma exploziei produse la o uzină chimică din Cehia | Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familiile victimelor

Ancheta declanşată de autorităţile cehe este în curs de desfăşurare.

"Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români. Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor celorlalţi doi cetăţeni români decedaţi. MAE îşi exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieţi omeneşti şi transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate", se arată într-un comunicat de presă MAE remis vineri MEDIAFAX.

Cel puţin şase oameni au murit în urma unei explozii ce a avut loc, joi, la uzina chimică Unipetrol din oraşul Kralupi nad Vltavou, situat în nordul capitalei Cehiei, a relatat presa locală, citată de site-ul postului BBC News.

Mai multe persoane au fost grav rănite, prezentând arsuri pe suprafaţa corpului. Reprezentanţii uzinei Unipetrol au precizat că explozia s-a produs în urma unui incendiu izbucnit la un rezervor.

Potrivit sursei citate, ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor exploziei care a avut loc la o uzină chimică din Cehia, solicitând autorităţilor române să întreprindă de urgenţă toate demersurile pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa necesară.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu tristeţe despre accidentul produs joi, 22 martie a.c., la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, iar altele au fost rănite. Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret că cetăţeni români au căzut victime ale acestui accident. Preşedintele României transmite condoleanţe şi este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici