Ministrul Ghinea îl acuză pe Sebastian Ghiţă de încercare de intimidare: A trimis paparazzi să mă pozeze, voi cere protecţie de la servicii

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îl acuză pe deputatul PSD Sebastian Ghiţă de ''încercare de intimidare'', spunând că are tot timpul pe urma sa o maşină care îl ''tot pozează'' şi avertizează că va cere protecţie de la serviciile statului.

1719 afișări
Imaginea articolului Ministrul Ghinea îl acuză pe Sebastian Ghiţă de încercare de intimidare: A trimis paparazzi să mă pozeze, voi cere protecţie de la servicii

Ministrul Ghinea îl acuză pe Sebastian Ghiţă de încercare de intimidare: A trimis paparazzi să mă pozeze, voi cere protecţie de la servicii

''Este o încercare de intimidare care nu va funcţiona. D-l Ghiţă să stea liniştit, că actele de la DNA merg înainte şi probabil că mai avem material pentru DNA. Poate să pună câţi paparazzi vrea pe urma mea, nu se va schimba nimic. România nu e Columbia, nu suntem o ţară unde trebuie să-mi fie frică pentru siguranţa mea şi a familiei mele. Deşi este un sentiment ciudat când vezi că ai o maşină pe urma ta care te tot pozează, ăia pot să aibă şi altceva decât aparate foto. Dacă continuă, o să cer protecţie de la serviciile statului'', a declarat Cristian Ghinea într-un interviu pentru Revista22.

Ministrul Ghinea a spus că o campanie de denigrări la adresa sa din partea lui Ghiţă a fost demarată după ce a sesizat DNA pentru un posibil contract cu dedicaţie, cu o valoare de 38 de milioane de euro, încheiat pentru achiziţionarea sistemului informatic de la Autoritatea de Management care gestionează fondurile europene de mediu. Printre firmele care s-au ocupat de gestionarea proiectului se numără şi compania One Expert, deţinută de Sebastian Ghiţă. ''D-l Ghiţă s-a inflamat pentru că probabil el s-a obişnuit ca oficialii români să stea în poziţie de lotus, că el este mare şef la parlament, mare bogătaş, are televiziune. Şi a început o campanie de denigrări împotriva mea. A declarat că el nu are firme, că despre ce vorbesc eu şi atunci am spus: OK, e un caz la DNA Ploieşti care arată că d-l Ghiţă controlează 52 de firme prin interpuşi. Este o instituţie a statului care face această afirmaţie şi atunci am cerut Corpului de Control să scoată din arhiva electronică detalii despre aceste firme, ce contracte au avut şi am publicat acele contracte'', a explicat ministrul fondurilor europene.

''De atunci însă d-l Ghiţă joacă cu ce ştie şi el. Probabil i-a mers cu guvernele de politicieni, face agitaţie la televizor, am paparazzi pe urma mea, sunt demascat că mă duc la restaurant să văd meciul în pantaloni scurţi, de parcă este ilegal sau imoral să porţi pantaloni scurţi vara'', a adăugat el.

Cristian Ghinea a subliniat că este un om care nu poate fi şantajat, este ''adeptul unor poziţii de forţă'' şi are girul prim-ministrului Dacian Cioloş pentru acţiunile sale. ''Am spus public că sunt adeptul unor poziţii de forţă (…) Nu ne putem lăsa şantajaţi. Asistăm la un proces fără precedent de întărire a statului. Statul e condus acum de nişte oameni, ca mine, ca Tudorache, ca Pâslaru, care ne putem lua bocceluţa şi merge înapoi la vieţile noastre. Am venit cu cariere frumoase în spate, nu depindem de funcţiile astea. N-avem ce pierde. De aceea, ăştia care încearcă să ne intimideze sunt uşor perplecşi, nu depindem de ei, nu avem afaceri, nu ne emoţionăm că ne atacă la televizunile lor. Dacă nu avem ce pierde, nu au ce să ne facă (…) De când am început aceste acţiuni de scoatere la lumină a problemelor, am simţit permanent susţinerea primului ministru, care mi-a şi spus: <<dă-i înainte>>'', a mai precizat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici