PSD: USR n-are dreptul să-i acuze pe alţii în timp ce-şi protejează penalii din partid

PSD denunţă „dublul standard şi ipocrizia neruşinată a reprezentanţilor USR care fac denunţuri la ANI şi DNA împotriva lui Cătălin Cîrstoiu, în timp ce stau la masă cu penalii şi incompatibilii din propriul partid”.

111 afișări
Imaginea articolului PSD: USR n-are dreptul să-i acuze pe alţii în timp ce-şi protejează penalii din partid

PSD: USR n-are dreptul să-i acuze pe alţii în timp ce-şi protejează penalii din partid

„PSD denunţă dublul standard şi ipocrizia neruşinată a reprezentanţilor USR care fac denunţuri la ANI şi DNA împotriva medicului Cătălin Cîrstoiu, în timp ce stau la masă cu penalii şi incompatibilii din propriul partid. Spre deosebire de penalii USR, medicul Cătălin Cîrstoiu nu este vizat de nicio anchetă penală şi nu are nicio decizie de incompatibilitate”, potrivit unui comunicat de presă.

PSD transmite că USR şi-a pierdut definitiv statutul de „reper de integritate al politicii româneşti după ce a făcut scut în jurul propriilor penali şi a atacat public magistraţii şi inspectorii de integritate care au luat decizii împotriva acestora”.

„USR este astăzi <partidul alături de penali în funcţii publice>, care şi-a trădat fără scrupule propriii alegători. Denunţătorul de serviciu din USR care a depus sesizările împotriva medicului Cătălin Cîrstoiu susţine fără ruşine la alegerile din 9 iunie mai mulţi penali USR în funcţii publice, începând de la inculpata Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1, suspectul Lucian Viziteu de la Primăria Bacău sau anchetatul penal Allen Coliban de la Primăria Braşov, şi până la suspectul de 1 miliard de euro, Vlad Voiculescu, care stă cocoţat în vârful listei USR pentru alegerile europarlamentare. Cât timp USR va continua să facă scut în jurul penalilor din partid nu are dreptul moral de a mai formula acuzaţii de integritate sau de natură penală la adresa altor persoane sau a altor partide”, se menţionează în finalul comunicatului.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus denunţ la DNA pe numele managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune, precum şi o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cîrstoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici