Rovana Plumb, mesaj pentru Iohannis: În 2016 nu s-a făcut nimic, în 2017 am turat motoarele la maximum în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, i-a transmis, marţi, preşedintelui Klaus Iohannis că în 2017 guvernul PSD a "turat motoarele la maximum" în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene, răspunsul venind în contextul criticilor aduse Executivului de şeful statului pe această temă.

699 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb, mesaj pentru Iohannis: În 2016 nu s-a făcut nimic, în 2017 am turat motoarele la maximum în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene

Rovana Plumb, mesaj pentru Iohannis: În 2016 nu s-a făcut nimic, în 2017 am turat motoarele la maximum în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene

"În 2016 nu s-a făcut nimic, în 2017 am turat motoarele la maximum. (...) Ar fi fost foarte util pentru România dacă în 2016 domnul preşedinte Iohannis ar fi ieşit cu aceste atenţionări. În 2017 am recuperate un an de întârziere. Un an care, din punctual meu de vedere al fondurilor europene, ar trebui să iasă din program. Pentru că nu există 2016", a spus Rovana Plumb la Antena 3.

Ministrul Fondurilor Europene i-a răspuns preşedintelui Iohannis şi pe tema prezentării datelor actualizate în ceea ce priveşte absorţia de fonduri europene, Rovana Plumb precizând că ultima informare cu date actualizate a făcut-o pe 8 mai.

"Datele la zi eu pot să vi le spun, avem 16% rată de absorţie faţă de 18% media europeană. Un guvern care lucrează în tensiune şi în presiune nu poate să aibă eficienţă maximă", a mai spus Rovana Plumb.

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat Executivul Dăncilă cu privire la absorbţia de fonduri europene, în contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene, care arată că ţara noastră a folosit 2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.

"Despre fonduri europene vreau să se înţeleagă că cele ce urmează reprezintă o atenţionare pentru Guvern. Noi dispunem pentru perioada 2014-2020 teoretic 31 miliarde euro. Din ace;ti bani am folosit 4,9 miliarde euro până în momentul de faţă, ceea ce înseamnă 15, 8%. Din 31 de miliarde până acum nu am folosit nici măcar 5 miliarde. Aceste date sunt oficiale atât de pe site-ul Comisiei Europene, cât şi informaţii oficiale de la Guvernul României. În dorinţa de a prezenta o informare exactă am căutat cele mai noi date de pe site-ul Guvernului şi a Comisiei Europene. Ultima informare pe site-ul Guvernului este din 2 februarie a.c. Acum suntem aproape la jumătatea anului. Nu ştiu de ce Guvernul nu publică date la zi. Unii vor crede că se ascunde ceva sau au avut altă treabă decât să informeze. Am luat date mai detaliate de pe site-ul Comisiei Europene, unde datele sunt evident la zi", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici