Turiştii vor avea acces liber şi neîngrădit în păduri. Accesul liber în păduri, amendament USR, adoptat în Codul Silvic la Senat

Turiştii vor avea acces liber şi neîngrădit în păduri, atât pe jos, cât şi pe biciclete, conform unei prevederi trecute în noul Cod Silvic, aprobat de Senat. Amendamentul USR a fost susţinut de Ministerul Mediului şi a trecut cu votul senatorilor de la toate partidele.

6093 afișări
Imaginea articolului Turiştii vor avea acces liber şi neîngrădit în păduri. Accesul liber în păduri, amendament USR, adoptat în Codul Silvic la Senat

uriştii vor avea acces liber şi neîngrădit în păduri. Accesul liber în păduri, amendament USR, adoptat în Codul Silvic la Senat

Diana Buzoianu, vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu din Camera Deputaţilor, precizează că printre ţările care au deja reglementat accesul liber în păduri se numără: Franţa, Suedia, Finlanda, Estonia, Norvegia, Anglia, Elveţia.

„Da, e normal să ne aliniem ţărilor vestice din Europa şi să nu mai limităm aberant accesul în păduri. Pe scurt, trebuie să ne bucurăm de aceste comori naţionale pe care le avem! Suntem cu un pas mai aproape să fie aceasta realitatea şi în România”, spune Diana Buzoianu.

În forma iniţială, proiectul noului Cod Silvic prevedea că accesul în păduri era limitat de „înştiinţarea proprietarului sau administratorului”.

„Împreună cu senatorul Aurel Oprinoiu am depus un proiect legislativ fix pentru accesul liber în păduri. Proiectul a trecut de Senat, apoi a fost ţinut la sertar în Camera Deputaţilor. Mulţumim zecilor de asociaţii şi zecilor de mii de români care au luptat pentru ca acest lucru să devină o realitate”, încheie Buzoianu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici