USR va face referendum intern pentru stabilirea locurilor la europarlamentare

Locurile la alegerile europarlamentare în USR vor fi decise de membrii partidului în urma unui referendum intern, a declarat, duminică, la Alba Iulia, liderul formaţiunii, Dan Barna. Lista va fi anunţată la finalul lunii noiembrie, după campania internă şi alegeri.

519 afișări
Imaginea articolului USR va face referendum intern pentru stabilirea locurilor la europarlamentare

USR va face referendum intern pentru stabilirea locurilor la europarlamentare

Liderul USR, Dan Barna, a spus, duminică, la Alba Iulia, fiind întrebat de jurnalişti de alegerile europarlamentare, că partidul pe care îl conduce pregăteşte ceva diferit de ceea ce a fost până acum în politica românească, respectiv un referendum intern.

”USR are un mecanism în ceea ce priveşte europarlamentarele, diferit de orice a fost în politica românească de până acum. Este cumva un festival al democraţiei în care locurile de europarlamentar de pe liste vor fi decise de membrii partidului prin referendum intern. Practic, oricine din partid poate să se înscrie, să candideze şi în măsura în care convinge membrii va fi mai sus pe liste şi va fi pe locuri eligibile pentru europarlamentare, la USR, ceea ce înseamnă că pentru orice cetăţean care ne ascultă sau va citi ceea ce discutăm noi acum, dacă îşi doreşte să devină europarlamentar, se poate înscrie în USR ca membru. În momentul în care devii membru, poţi să candidezi. Dacă au un program sau o experienţă profesională credibilă şi convingătoare pentru o poziţie de europarlamentar, vor avea toate şansele să fie pe această listă. Spre deosebire de ce a existat în politică dintotdeauna în care un lider de partid punea cu mânuţa primul e Gigel, al treilea e Costel, al patrulea e Ionică, în momentul de faţă USR, rămânând fidel mesajului de partid democratic şi partid transparent, va realiza această listă prin consultare cu toţi membri, prin vot”, a spus Dan Barna.

Potrivit acestuia, după anunţarea candidaturilor va urma o campanie internă, iar apoi alegeri democratice, urmând ca la finalul lunii noiembrie să fie cunoscută lista partidului la europarlamentarele de anul viitor.

Întrebat, de asemenea, dacă va candida pentru un loc la aceste alegeri, Dan Barna a răspuns că nu o va face.

Deputatul Dan Barna a participat, duminică, la Alba Iulia, la acţiunea de strângere de semnături pentru iniţiativa cetăţenească ”Fără penali în funcţii publice”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici