O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi

Autorităţile sanitare avertizează populaţia cu privire la un unguent vietnamez pentru hemoroizi care conţine o "cantitate extrem de periculoasă" de plumb.

766 afișări
Imaginea articolului O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi

O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi

Oficialii din sănătate lansează un avertisment după ce o femeie a murit în urma folosirii unui unguent pentru hemoroizi care conţinea o "cantitate foarte periculoasă" de plumb, anunţă People.

Femeia din Sacramento a cumpărat un unguent pentru hemoroizi din Vietnam, numit Cao Bôi Trĩ Cây Thầu Dầu (Castor Oil Hemorrhoid Extract), printr-un anunţ pe Facebook. O rudă i-a trimis apoi produsul din Vietnam.

Femeia a murit ulterior din cauza unei intoxicaţii grave cu plumb.

După ce au testat unguentul, autorităţile sanitare au constatat că produsul conţinea 4% plumb, o "cantitate extrem de periculoasă".

Potrivit California's Calaveras County Public Health din California, unguentul a fost vândut în principal prin grupuri Facebook ca fiind un tratament "miraculos" pentru hemoroizi, sugerându-se aplicarea intrarectală.

Chiar şi cantităţi mici de plumb, care pot fi absorbite prin piele, pot cauza probleme grave de sănătate. Simptomele intoxicaţiei cu plumb pot varia, provocând simptome de la uşoare la severe, inclusiv oboseală, dureri musculare sau articulare, greaţă, dureri de cap, crampe stomacale severe, convulsii, comă şi moarte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
femeie,
unguent,
deces

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici