ATENTAT sângeros la o moschee din Egipt: cel puţin 235 de morţi şi zeci de răniţi. Bilanţ în creştere

Un atac cu bombă şi un schimb de focuri comise de presupuşi militanţi ai reţelei Stat Islamic s-au soldat cu moartea a cel puţin 235 de persoane şi rănirea altor zeci .

6684 afișări
Imaginea articolului ATENTAT sângeros la o moschee din Egipt: cel puţin 235 de morţi şi zeci de răniţi. Bilanţ în creştere

ATENTAT într-o moschee din Egipt. Cel puţin 85 de morţi şi zeci de răniţi în provincia egipteană Sinai

Martorii au declarat pentru presa din Egipt că atacul a avut loc în localitatea Bir al-Abed, situată în apropierea oraşului Arish.

Poliţia locală a raportat că patru persoane în vehicule de teren au deschis focul asupra celor aflaţi în Moscheea Al-Rawda.

 

 

Peste 50 de ambulanţe au venit la faţa locului pentru a transporta persoanele rănite la cele mai apropiate spitale. Niciun grup nu a revendicat atentatul, însă este cel mai major incident de acest fel încă de la declanşarea conflictului din regiune.

Conflictul între militanţi islamişti şi autorităţile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în uma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi, un membru al organizaţiei islamiste Fraţii Musulmani.

Sute de civili, soldaţi şi ofiţeri de poliţie au fost omorâţi în atacuri teroriste, cel mai recent fiind acum o săptămână.

Incidentul s-a întâmplat la o săptămână după ce un alt atac major a rănit militarii aflaţi în Sinai. Egiptul s-a confruntat încă din anul 2013 cu o insurgenţă islamistă din regiune, care s-a intensificat în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi.

Preşedintele Abdul Fattah Al-Sisi se va întâlni cu oficialii din serviciile de securitate pentru a discuta despre atac.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici