Ce spune Rusia despre armistiţiul olimpic propus de francezi. Armele ar putea fi puse în rastel pe durata JO

Olimpiada de Vară de la Paris va avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.

16666 afișări
Imaginea articolului Ce spune Rusia despre armistiţiul olimpic propus de francezi. Armele ar putea fi puse în rastel pe durata JO

Ce spune Rusia despre armistiţiul olimpic propus de francezi. Armele ar putea fi puse în rastel pe durata JO

Autorităţile ucrainene ar putea folosi armistiţiul olimpic în lupte, iniţiativă propusă de preşedintele francez Emmanuel Macron, pentru a se regrupa militar.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă, explicând că ucrainenii „au făcut-o deja”, iar precedentele cazuri „complică semnificativ luarea în considerare a iniţiativelor similare”.

Macron a propus oprirea tuturor conflictelor armate, inclusiv a celor din Ucraina şi din Fâşia Gaza, în timpul Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris.

Dar, „până acum, nimeni nu a luat măsuri oficiale în acest sens”, nici măcar presedintele francez, a mai spus acelaşi Peskov.

Autorităţile ruse, a adăugat el, au remarcat că „regimul de la Kiev utilizează în mod normal astfel de iniţiative, pentru a încerca să se reorganizeze, să încerce să se rearmeze”.

Armistiţiul olimpic este o propunere prin care războaiele sunt suspendate pe durata competiţiei, astfel încât spiritul Jocurilor să triumfe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici