Coroana revine pe stema României. Inspectoratul de Poliţie din Cluj, primul din ţară care a primit drapelul

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a primit, vineri, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia Zilei Poliţiei, drapelul cu noua stemă a României, care include acvila de aur încoronată, fiind primul din ţară căruia i s-a înmânat drapelul cu însemnul de stat adoptat anul trecut.

4562 afișări
Imaginea articolului Coroana revine pe stema României. Inspectoratul de Poliţie din Cluj, primul din ţară care a primit drapelul

Inspectoratul de Poliţie din Cluj, primul din ţară care primeşte drapelul cu noua stemă a României

Şeful IPJ Cluj, Ciprian Miron, a declarat, la Cluj-Napoca, la ceremonia organizată pentru marcarea Zilei Poliţiei Române că, pentru instituţia pe care o conduce, evenimentul este printre cele mai importante de la înfiinţarea sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Ziua în care ţi se înmânează drapelul unităţii este cea mai importantă pentru istoria unei unităţi militare sau civile, drapelul fiind cel mai important însemn. Îl vom păstra în siguranţă, va avea un loc special în cadrul unităţii. Se spune, de altfel, că dacă ţi se fură drapelul, unitatea se desfiinţează, iar din acest considerent îl vom păstra şi îl păzim aşa cum se cuvine. Este primul drapel al unui inspectorat de poliţie din ţară care are inclusă noua stemă a României cu acvila de aur încoronată, aprobată anul trecut”, a spus Miron.

Drapelul a fost înmânat şefului IPJ Cluj de către reprezentantul IGPR Antonio Iacob Ciobanu, în urma unui ordin al Ministrului de Interne, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Parcul Mare din Cluj-Napoca.

La finalul ceremoniei, la care au participat oficialităţi locale şi judeţene, a avut loc o defilare a poliţiştilor clujeni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici