Elena Udrea, în ziua primei sentinţe din Gala Bute: Soluţia nu poate fi decât aceea de achitare

Instanţa supremă ar trebui să anunţe, marţi, prima sentinţă în dosarul Gala Bute, în care este judecată Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului a declarat, la secţia de poliţie la care a mers în cadrul controlului judiciar, că se aşteaptă la achitare.

2605 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, în ziua primei sentinţe din Gala Bute: Soluţia nu poate fi decât aceea de achitare

Elena Udrea, în ziua primei sentinţe din Gala Bute: Soluţia nu poate fi decât aceea de achitare (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Evident că este un moment important după doi ani şi ceva de când durează acest proces. Ce am avut de spus am spus în faţa instanţei. Este un dosar făcut pe declaraţiile unor persoane care au încercat să se salveze. Soluţia nu poate fi decât aceea de achitare. În general, am văzut că femeile sunt mai curajoase decât bărbaţii şi cred că e mai bine astăzi să fii judecat de un complet de femei decât de bărbaţi. Vom vedea care sunt evoluţiile în perioada următoare pentru că lucrurile nu mai seamănă cu ce se întâmpla acum doi ani", a declarat Elena Udrea la Secţia 2 de Poliţie, unde a mers ca urmare a controlului judiciar dispus în cel mai recent dosar al fostului ministru.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor anunţa, marţi, sentinţa în dosarul "Gala Bute", cauză în care procurorii au cerut pedeapsă cu închisoarea orientată spre limita maximă pentru Elena Udrea. Iniţial, judecătorii instanţei supreme au anunţat că vor da o decizie în acest caz pe 13 martie, însă soluţia a fost amânată pentru data de 28 martie. Decizia instanţei supreme nu va fi definitivă.

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen al procesului, pedeapsă cu închisoare orientată spre limita maximă pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul "Gala Bute" în care aceasta e acuzată de abuz în serviciu şi luare de mită.

Tot închisoare au cerut procurorii şi pentru fostul ministru Ion Ariton, dar şi pentru fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu şi fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu. În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în MDRT, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă, care au făcut cu toţii acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au cerut ca pedepsele să fie reduse cu o treime.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici