Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a lansat o platformă civică prin care vrea recâştigarea demnităţii naţionale

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a lansat, duminică, platforma civică România 3.0, cu ajutorul căreia îşi propune crearea unor strategii prin care România să-şi poată redobândi demnitatea naţională.

2656 afișări
Imaginea articolului Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a lansat o platformă civică prin care vrea recâştigarea demnităţii naţionale

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a lansat o platformă civică prin care vrea recâştigarea demnităţii naţionale

"Nu o să înţeleg niciodată de ce oamenii politici aleg să rămână ostaticii şantajului, dosarului şi presiunii făcute de securitate. De aceea, lansez astăzi România 3.0, având trei deziderate: demnitate, suveranitate şi dreptate. Această iniţiativă nu este una de dreapta sau de stânga, nu este una politică, ci o iniţiativă pentru a merge şi a duce România înainte, pentru recâştigarea demnităţii naţionale. Este pentru o Românie în care românii conduc instituţiile, nu instituţiile de forţă îi conduc pe români", a declarat, sâmbătă, Daniel Dragomir.

Fostul ofiţer SRI a explicat că platforma civică pe care a iniţiat-o va fi o "armă" în lupta contra statului paralel, menţionând că securitatea a căpătat o altă formă după 1989.

"Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge în situaţia în care această frică răspândită prin teroare îşi are rolul în această ţară. România este prizoniera unor structuri de putere ocultă, nelegitime, subordonate exclusiv unor interese străine poporului român. Mass-media le-a numit statul paralel, eu le numesc ca fiind Securitatea 2.0, ca a doua formă pe care securitatea a îmbrăcat-o după 1989. Astăzi începe o luptă între România şi Securitatea 2.0", a adăugat Dragomir.

De asemenea, iniţiativa lui Dragomir îşi propune redobândirea demnităţii naţionale, prin introducerea mai multor strategii naţionale în acest sens.

Printre direcţiile indicate de platforma România 3.0 se numără ideea de a avea o constituţie a clarităţii şi a chilibrului între puteri, nevoia ca serviciile secrete să fie subordonate autorităţilor legitime ale poporului român, dar şi o justiţie care să facă dreptate tuturor românilor.

"Noi toţi suntem arestaţi de o putere ascunsă, ilegitimă şi abuzivă care, recurgând la subversiune, şantaj, ameninţări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituţie şi de legile ţării. Această putere este străină de interesul naţional: este o putere coruptă, formată din oameni şi grupuri de interese din sfera instituţiilor de forţă şi subordonată presiunilor externe", a explicat fostul ofiţer SRI.

Daniel Dragomir a prezentat şi un filmuleţ cu exemple de dosare care, spune el, au fost făcute la presiunea serviciilor. Printre acestea, cel al lui Andrei Chiliman, Toni Greblă sau Adrian Sârbu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici