Video FOTO, VIDEO | Un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit în judeţul Constanţa, după o defecţiune majoră la motor. Pilotul s-a catapultat. UPDATE: Aviatorul nu îşi poate mişca picioarele. Marţi va fi operat/ Ipotezele pe care le iau în calcul anchetatorii

Un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit între Nazarcea şi Culmea, din judeţul Constanţa, pilotul fiind inconştient, după ce s-ar fi catapultat, au declarat, luni, corespodentului MEDIAFAX, reprezentanţii Ambulanţei Constanţa. Ministerul Apărării a anunţat că Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, după ce a raportat o defecţiune majoră la motor. Aeronava executa o misiune de antrenament.

14125 afișări

UPDATE 20:41 Medici: Pilotul avionului prăbuşit în Constanţa nu îşi poate mişca picioarele. Maine va fi operat

Medicii de la Spitalul Militar au declarat că Adrian Stancu, pilotul avionului MiG 21 LanceR care s-a prăbuşit luni dimineaţă, între localităţile Culmea şi Nazarcea din judeţul Constanţa, va fi supus, marţi, unei operaţii, precizând că, în acest moment, nu îşi poate mişca picioarele.

"Este un pacient care a avut un politraumatism prin catapultare, leziunile cele mai importante sunt cele de coloană vertebrală. (..) Pacientul nu îşi poate mişca picioarele în acest moment. De asemenea, are o contuzie minoră toracică şi pleurezie minimă bilaterală. Are o contuzie craiană care este minoră, o fractura de calcaneu. În acest moment pacientul va fi internat pe secţia de neurochirurgie. Până mâine dimineaţă va fi internat în terapie intensivă. (...) Mâine dimineaţă la ora 11 este programată intervenţia chirurgicală. S-a apreciat că e mult mai bine să se stabilizeze până mâine. Suntem pregătiţi cu sânge că sigur va avea nevoie de sânge. Dacă lucrurile merg bine, pacientul se va mobiliza în câteva zile, va putea începe recuperarea", a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, Oana Ciobanu.

"Riscul de a rămâne paralizat este destul de mare. Este o intervenţie foarte dificilă dar e specialitatea noastră, noi suntem pregătiţi", a precizat Marian Mitrică, şeful Secţiei de Neurochirurgie.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul avionului MiG 21 LanceR care s-a prăbuşit luni a fost transportat luni la Spitalul Militar unde s-au făcut investigaţii complete.

Un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit între Nazarcea şi Culmea, din judeţeul Constanţa. Pilotul s-a catapultat înainte de prăbuşirea aeronavei. MIG-ul aparţine Forţelor Aeriene Române, iar, potrivit unor surse, acesta efectua o misiune de antrenament, aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Potrivit anchetatorilor care efectuează cercetări în cazul avionului MIG 21 LanceR care s-a prăbuşit între Nazarcea şi Culmea, în judeţul Constanţa, este posibil ca aeronava să fi aspirat o pasăre sau mai multe, în zonă fiind găsite pene şi bucăţi de înaripate.

Din acest motiv, cred anchetatorii, s-ar fi înregistrat defecţiunea majoră a motorului şi MIG-ul s-ar fi prăbuşit.

Anchetatorii, ajutaţi de zeci de militari, recuperează resturile provenite de la MIG-ul 21 LanceR prăbuşit, fiind ajutaţi inclusiv de militarii americani aflaţi în baza de la Mihail Kogălniceanu, care au mers la locul incidentului cu mai multe utilaje. Resturile aeronavei vor fi analizate, urmând să fie stabilite cu exactitate cauzele care au dus la prăbuşire.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul aviatic produs luni, în apropiere de Constanţa.

UPDATE18:51 Ipoteză a accidentului aviatic de lângă Constanţa: aeronava MIG 21 LanceR a aspirat o pasăre

Anchetatorii iau în calcul ca aeronava de tip MIG 21 LanceR care s-a prăbuşit luni lângă Constanţa să fi aspirat o pasăre sau mai multe, după ce în zonă au fost găsite mai multe pene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor care efectuează cercetări în cazul avionului MIG 21 LanceR care s-a prăbuşit între Nazarcea şi Culmea, în judeţul Constanţa, este posibil ca aeronava să fi aspirat o pasăre sau mai multe, în zonă fiind găsite pene şi bucăţi de înaripate.

Din acest motiv, cred anchetatorii, s-ar fi înregistrat defecţiunea majoră a motorului şi MIG-ul s-ar fi prăbuşit.

La ora transmiterii acestei ştiri, anchetatorii, ajutaţi de zeci de militari, recuperează resturile provenite de la MIG-ul 21 LanceR prăbuşit, fiind ajutaţi inclusiv de militarii americani aflaţi în baza de la Mihail Kogălniceanu, care au mers la locul incidentului cu mai multe utilaje.

Resturile aeronavei vor fi analizate, urmând să fie stabilite cu exactitate cauzele care au dus la prăbuşire.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul aviatic produs luni, în apropiere de Constanţa.

Comandorul Adrian Stancu, pilotul implicat în incidentul aviatic, a fost dus la ora 12.20 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu un elicopter SMURD, fiind apoi preluat de o echipă complexă formată din medici de gardă, de diferite specialităţi.

Pilotul, în vârstă de 35 de ani, a fost supus investigaţiilor de specialitate în urma cărora s-a stabilit că a suferit un traumatism forte la nivelul coloanei vertebrale. Medicii i-au administrat tratament, pacientul fiind echilibrat hemodinamic şi respirator, conştient şi cooperant.

Ulterior, s-a decis de către MApN transferul acestuia, cu un avion medical al Armatei, la Spitalul Militar Central din Capitală.

UPDATE14:52 Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul avionului MiG 21 LanceR care s-a prăbuşit, luni dimineaţă, între localităţile Culmea şi Nazarcea din judeţul Constanţa va fi transferat la un spital din Capitală.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pilotul, în vârstă de 35 de ani, care s-a catapultat după ce a raportat o defecţiune majoră la motorul aeronavei, a suferit un traumatism de coloană lombară, dar starea lui de sănătate este „relativ bună”. Pilotul a fost supus unei serii de investigaţii medicale de specialitate, cadrele medicale de la unitatea sanitară din Constanţa precizând că pacientul este conştient, cooperant şi stabil hemodinamic.

Cu toate acestea, s-a luat decizia ca Adrian Stancu să fie transportat cu o ambulanţă la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar de aici va fi dus cu un avion la Spitalul Militar Bucureşti.

 

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Mihail Kogălniceanu din Constanţa, Adrian Jiga, a declarat luni, după producerea accidentului că pilotul s-a catapultat înainte de prăbuşirea MIG-ului 21 Lancer.

Totodată, Jiga a precizat că pilotul este român, iar MIG-ul aparţine Forţelor Aeriene Române.

Sursa Video: http://www.ziuaconstanta.ro

 

Citeşte şi: MIG prabusit

SURSA: IGSU 

Reprezentanţii Ambulanţei Constanţa au declarat că atunci când au ajuns la locul accidentului, la 8 kilometri de Aeroportul Kogălniceanu, între localităţile Nazarcea şi Culmea, pilotul a fost găsit inconştient.

Sursa Video: http://www.ziuaconstanta.ro

Medicii Serviciului de Ambulanţă l-au stabilizat pe bărbat, iar un elicopter SMURD a sosit în zonă pentru a-l prelua şi pentru a-l duce la Spitalul Judeţean Constanţa.

Cadrele medicale care au intervenit la locul accidentului spun că acesta a suferit un traumatism de coloană lombară.

Potrivit unor surse, MIG-ul 21 Lancer a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu cu puţin timp inainte de accident.

Potrivit unor surse, MIG-ul se afla într-o misiune de antrenament.

MAPN: Pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor. Aeronava executa o misiune de antrenament

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat luni, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, după ce a raportat o defecţiune majoră la motor. Aeronava executa o misiune de antrenament, potrivit MAPN.

Aeronava s-a prăbuşit în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timp ce pilotul încerca să efectueze manevrele de aterizare.

Pilotul este conştient şi se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Judeţean Constanţa.

"Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis luni MEDIAFAX.

După misiune, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, în timp ce încerca să aterizeze, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor. Conform procedurilor, el s-a catapultat, iar aeronava s-a prăbuşit în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici