GALERIE FOTO Vaslui: Covoare întinse în calea episcopului Huşilor, la sfinţirea locului unei biserici

Mai multe covoare au fost întinse în calea episcopului Huşilor, pentru a nu-şi murdări pantofii la o ceremonie de sfinţire a unui loc în care se va construi o biserică, în comuna vasluiană Todireşti. În plus, potrivit Invaslui, preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu a cerut doar dulciuri bio.

2270 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Vaslui: Covoare întinse în calea episcopului Huşilor, la sfinţirea locului unei biserici

GALERIE FOTO Vaslui: Covoare întinse în calea episcopului Huşilor, la sfinţirea locului unei biserici (Imagine: vremeanoua.ro)

Potrivit Invaslui, episcopului Huşilor, preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, a fost invitat la Todireşti să sfinţească locul pe care se va construi o biserică, onorariul cerut fiind de 2.000 de euro.

“Este o regulă ştiută de toată lumea. Dacă nu îi dai bani, nu vine. Iniţial i-am trimis la Episcopie o mie de euro, dar a spus că nu e suficient şi atunci i-am mai dat 1000 de euro. A fost anul trecut la o altă sfinţire şi acolo a primit 3.500 de euro. Banii au fost plătiţi atunci de două familii care munceau în străinătate”, a declarat un preot din zona Todireşti.

Conform sursei citate, organizatorii au fost nevoiţi să aducă bucătari iscusiţi din alte zone, iar oamenii au strâns aproximativ 10.000 de euro, cât a costat întreaga ceremonie.

”Este Preasfinţitul nostru, trebuia primit cum se cuvine. Am făcut pregătirile care se fac la astfel de evenimente. Toată lumea a venit şi a donat. Important este că s-a făcut această sfinţire şi că vom ridica o biserică”, au declarat, pentru Invaslui, reprezentanţii Primăriei Todireşti.

În plus, episcopul Huşilor a cerut să fie aşezate covoare noi pe terenul pe care urma să calce, pentru a nu-şi murdări pantofii, iar enoriaşii să fie ţinuţi la distanţă.

”Zeci de metri de traversă şi câteva covoare mari au fost cumpărate de enoriaşi pentru a fi tapetat terenul pe care urma să păşească episcopul. A avut pretenţii ca dulciurile să fie de casă din produse bio, la fel şi mâncarea pe care a servit-o, de la aperitive şi până la ultimul fel. Toate astea în timp ce amărâţii din Todireşti abia au după ce să bea apă, iar de bucate alese nu au auzit vreodată”, scrie sursa citată.

Potrivit acesteia, Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu a ajuns la Todireşti cu un bolid de lux cumpărat recent, care ar fi fost făcut la comandă şi ar fi costat aproape 100.000 de euro. De asemenea, preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu are şofer personal şi ”un aghiotant în sutană care are grijă să-i deschidă uşa şi să-i ţină la distanţă pe enoriaşii veniţi să-l atingă pe cel pe care ei îl consideră un sfânt.

Tot Invaslui scrie că mai multe persoane din anturajul lui Corneliu Bârlădeanu au vorbit despre averea impresionantă a acestuia, susţinând că ar avea bani lichizi în conturi din ţară şi din străinătate în valoare de de peste 2 milioane de euro. Conform aceleiaşi surse, Episcopia Huşilor, care impune preoţilor să vândă ”obiecte necesare oricărui creştin” la preţuri exorbitante, are 4.000 de hectare de pădure şi sute de hectare de teren arabil şi păşune, ”pe care le administrează scutită fiind de orice taxă”.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici