Video Incendiul de la sonda de gaz din Satu Mare, nestins de şase zile. Pompierii intervin pentru asigurarea măsurilor de protecţie

Pompierii din cadrul ISU Satu Mare intervin, de şase zile, pentru asigurarea măsurilor de protecţie la sonda aflată pe raza comunei sătmărene Moftin, la care a izbucnit un incendiu la începutul acestei săptămâni.

3473 afișări

Încă de vineri, inspectorul general al IGSU, aflat la coordonarea acţiunilor din teren, a dispus dislocarea la locul incendiului a cinci motopompe de mare capacitate de la ISU Bihor, ISU Maramureş, ISU Satu Mare, ISU Sălaj şi ISU Timiş.

Totodată, o echipă de specialişti din IGSU a efectuat o recunoaştere la faţa locului, pentru amplasarea acestor motopompe, care vor fi alimentate de la bazine de apă dispuse în apropiere.

De asemenea, s-a amenajat zona pentru intervenţie, prin consolidarea platformei astfel încât să nu permită împotmolirea autospecialelor din cauza greutăţii şi au fost pregătite mijloacele de protecţie ale autospecialelor şi personalului de intervenţie împotriva temperaturilor ridicate de la faţa locului.

Şi în zilele următoare, echipajele de pompieri, împreună cu celelalte autorităţi, dar şi experţii convocaţi de către societatea care deţine sonda, vor acţiona, sub coordonarea inspectorului general al IGSU, pentru remedierea situaţiei.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare, judeţul Satu Mare. Arderea se realizează violent, cu flacără deschisă.

Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului de la sonda de extracţie a gazului de la Moftinu Mare, având în vedere că focul arde violent şi nimeni nu se poate apropia de locul respectiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici