Mărturia unei femei condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru că a furat 25 de lalele

După o campanie susţinută, care urmărea să pună presiune pe Traian Băsescu pentru a-l determina să-i graţieze pe Gigi Becali şi pe Gică Popescu, preşedintele a semnat, marţi, 3 iunie 2014, un decret de graţiere.

1441 afișări
Imaginea articolului Mărturia unei femei condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru că a furat 25 de lalele

„După patru luni de închisoare, fetiţa mi-a murit. Am cerut învoire, să vin la-nmormântare. Nu mi-au dat”. Angela: 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru că a furat 25 de lalele (Imagine: Adrian Stoicoviciu / Mediafax Foto)

Este vorba însă de o femeie de 38 de ani, din satul Valea Roşie, Călăraşi, mamă a cinci copii, condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare pentru „furtul calificat” a 25 fire de lalele din spaţiul public. Gândul s-a deplasat, ieri, în satul călărăşan pentru a afla, direct de la sursă, cum a trăit femeia acest moment şi ce a determinat-o, în urmă cu cinci ani, să intre în rândul „prădalnicilor” care au pus ţara pe butuci.

Satul Valea Roşie este parte a comunei Mitreni, situată în sudul judeţului Călăraşi, între Curcani şi Olteniţa. Peste 2000 de suflete, adulţi şi copii, locuiesc în aşezarea sus-numită, unii în case arătoase de cărămidă, cu lemn lăcuit şi „geam-termopan”, alţii, între ziduri dărăpănate de case vechi ori noi şi neterminate, unele fără uşi, altele fără ferestre.

Angela Lican, femeia graţiată, marţi, de Băsescu, stă pe „a cincea stradă de la biserică, pe partea stângă”, după cum ne-ndrumă un sătean proptit într-un arac lung, înfipt în coasta unei perechi de capre. „Da’ o găsiţi sigur, că-s acolo numai maşini de la teveuri”.

Citeşte continuarea materialului pe Gândul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici