Mass-media: un colonel rus al serviciilor secrete militare, ucis în masacrul de la Moscova

Ofiţerul se afla la concert cu familia, în timp ce era în permisie de pe front.

799 afișări
Imaginea articolului Mass-media: un colonel rus al serviciilor secrete militare, ucis în masacrul de la Moscova

Mass-media: un colonel rus al serviciului secret militar, ucis în masacrul de la Moscova

Printre cei ucişi în atacul asupra sălii de concerte din Moscova s-a numărat şi un colonel al serviciului rus de informaţii militare implicat în conflictul din Ucraina, care a mers la concert împreună cu soţia şi fiul, în timp ce se afla în permisie de pe front, informează azi publicaţia Rbk.

Colonelul, Timur Miasnikov, a fost lovit de trei gloanţe, după ce a reuşit să-şi împingă soţia şi fiul în siguranţă, a declarat Arthur Malivanciuk, preşedintele organizaţiei ofiţerilor oraşului Samara.

Bărbatul a murit după câteva zile de spitalizare, iar înmormântarea lui este programată pentru astăzi. Numele său apare şi în lista persoanelor rănite internate în spital după atac, publicată de autorităţile sanitare din regiunea Moscova.

Vestea morţii a fost dată şi pe canalul Telegram al absolvenţilor şcolii militare Suvorov din Kazan, unde a studiat Miasnikov.

Colonelul făcea parte din Brigada a III-a a Forţelor Speciale, unitate a Direcţiei Principale a Statului Major General al Rusiei, adică informaţii militare, denumită anterior GRU.

Potrivit ultimului bilanţ furnizat de autorităţi, 143 de persoane au fost ucise şi peste 180 au fost rănite în atac. Dintre aceştia, 74 sunt încă internate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici