Mircia Muntean, primarul din Deva, condamnat DEFINITIV la şase ani de închisoare. Edilul, dus la Penitenciarul de la Bârcea Mare

Mircia Muntean, primarul din Deva, a fost condamnat, luni, de ÎCCJ, definitiv, la şase ani de închisoare. Judecătorii au menţinut decizia primei instanţe, care a dispus doi ani pentru că a condus băut o maşină, adăugâdu-se patru ani de la o pedeapsă anterioară pentru abuz în serviciu.

3313 afișări
Imaginea articolului Mircia Muntean, primarul din Deva, condamnat DEFINITIV la şase ani de închisoare. Edilul, dus la Penitenciarul de la Bârcea Mare

Mircia Muntean, primarul din Deva, condamnat DEFINITIVla şase ani de închisoare

UPDATE: Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost dus, luni după-amiaza, la Penitenciarul din localitatea Bârcea Mare, unde va executa pedeapsa de 6 ani. Ultimul act semnat de Mircia Muntean ca edil este propunerea ca gimnastele Cătălina Ponor şi Larisa Iordache să fie cetăţeni de onoare.

Poliţiştii hunedoreni l-au escortat, luni, pe Mircia Muntean, primarul ales din Deva, până la Penitenciarul din localitatea hunedoreană Bârcea Mare, unde îşi va ispăşi o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Reprezentanţii IPJ Huendoara au pus, astfel, în execuţie un mandat de executare pe numele primarului după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, să menţină sentinţa dată de completul de fond.

Înainte de a se preda la IPJ Hunedoara, Mircia Muntean a semnat o propunere adresată consilierilor prin care solicită acordarea titlurilor de Cetăţeni de Onoare ai municipiului Deva celor două gimnaste medaliate la Campionatele Europene de la Cluj Napoca, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache.

„Le felicit, în mod deosebit, pe Cătălina Ponor şi Larisa Iordache – două dintre campioanele formate în Cetatea gimnasticii româneşti de la Deva. Salut şi admir ambiţia şi dăruirea cu care au luptat pentru podium şi le mulţumesc pentru că duc în lume numele Devei. Aurul obţinut duminică este al nouălea titlu european pentru Cătălina Ponor, iar Larisa Iordache a cucerit a 12-a medalie din palmares la Campionatele Europene. Performanţa merită răsplătită! Tocmai de aceea, intenţionez să propun Consiliului Local Deva premierea celor două gimnaste şi acordarea titlului de ”Cetăţean de Onoare al Municipiului Deva”, se arată într-o comunicare făcută de Primăria Deva şi care poartă semnătura primarului Mircia Muntean.

Anterior, după decizia instanţei, Mircia Muntean s-a dus la Poliţia Hunedoara, unde a aşteptat mandatul de arestare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins apelul edilului, menţinând decizia dispusă în iunie 2016. Atunci, judecătorii au dispus condamnarea lui Mircia Muntean, care abia fusese ales în funcţia de primar al municipiului Deva, la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce în anul 2014 a fost depistat conducând băut, cu 1,80 grame alcool pur în sânge. La acel moment a fost implicat într-un accident rutier, iar mai apoi a fugit, încercând să se ascundă în tufişuri.

În anul 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fiind găsit vinovat că a încheiat tranzactii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux.

Astfel, magistraţii au decis să fie revocată pedeapsa cu suspendare primită în anul 2013, întrucât noua faptă a fost comisă în termenul de încercare. În urma deciziei de luni, Mircia Muntean va executa şase ani de detenţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici