Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” participă la Noaptea Muzeelor

112 afișări
Imaginea articolului Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” participă la Noaptea Muzeelor

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” participă la Noaptea Muzeelor

La sediul central din Bucureşti, iubitorii de cultură vor putea vizita expoziţia permanentă cu tematică istorică şi trei expoziţii temporare: „100 de ani – 100 de obiecte”, „România – NATO. 20 de ani” şi Exponatul lunii Mai „Pistolul care a salvat o viaţă”.

Totodată, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale va susţine o serie de miniconcerte cu muzică de fanfară, marşuri militare îndrăgite şi muzică de promenadă, care îi vor purta pe vizitatori în atmosfera veacurilor trecute.

La activitate vor lua parte, ca în fiecare an, reprezentanţi ai asociaţiilor de reconstituire istorico-militară care vor face, începând cu ora 16.00, demonstraţii şi prezentări legate de istoria purtătorilor de arme români, de-a lungul epocilor istorice.

De asemenea, trei dintre filialele instituţiei de cultură – din Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi - vor avea porţile deschise pentru O Noapte la Muzeul Militar Naţional, în intervalul orar 14.00 - 24.00.

La Cluj, de la ora 18.00, va avea loc şi un concert al fanfarei Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

La Constanţa, între orele 15.00 şi 16.30, grupul de copii „Techira”, format din elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol, va susţine un concert de ukulele, iar pe tot parcursul evenimentului atmosfera va fi animată de prezentarea de uniforme şi echipament din diverse epoci istorice.

Filiala Iaşi va prezenta expoziţia pe tema istoriei fenomenului militar modern din Moldova ultimilor 200 de ani şi o trecere, la lumina reflectoarelor, prin istoria artileriei române din ultimul secol.

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” este una din cele mai vechi şi prestigioase instituţii de acest fel din ţară, înfiinţată în anul 1923. Are cinci filiale în ţară (Constanţa, Bacău, Oradea, Iaşi, Cluj) unde sunt expuse piese de patrimoniu din colecţiile de armament, uniforme, decoraţii, documente, fotografii etc., legate de istoria şi specificul zonelor geografice în care acestea se află.

Duminică, 19 mai, muzeul va fi închis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici