Peisaj de sfârşitul lumii în cel mai rece oraş din Europa: mii de case abandonate în Zapoliarnîi

Ruşii au lăsat baltă un oraş minier de dincolo de Cercul Arctic.

79207 afișări
Imaginea articolului Peisaj de sfârşitul lumii în cel mai rece oraş din Europa: mii de case abandonate în Zapoliarnîi

Imaginile cu drone arată peisajul fantomatic al mii de case abandonate din oraşul Zapoliarnîi, lângă instalaţiile minelor de cărbune din zona oraşului Vorkuta, cel mai rece oraş din Europa, care ajunge până la -50 de grade iarna.

Situat dincolo de Cercul Arctic, a fost mai întâi casa unora dintre cele mai teribile gulaguri din epoca lui Stalin, apoi centrul minelor de cărbune, aproape toate fiind acum închise.

În oraş locuiau peste 10.000 de oameni. În prezent, conform datelor oficiale, sunt în jur de 400 de persoane.

Alte regiuni din inelul de cărbune Vorkuta, unde minele s-au închis, sunt complet abandonate. Clima arctică aspră distruge treptat clădirile abandonate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici