Video Poluare masivă pe Olt: o veritabilă „insulă” de pet-uri în mijlocul râului, de mai bine de o lună

O adevărată „insulă” de PET-uri s-a format în mijlocul râului Olt, în zona barajului de acumulare de la Drăgăneşti-Olt, în urma ploilor din ultima vreme. Poluarea nu a fost încă îndepărtată de Hidroelectrica, deşi Garda de Mediu le-a impus acest lucru de mai bine de o lună.

757 afișări

După ploile din urmă cu o lună, mizerile aruncate pe malurile sau în apele afluenţilor s-au adunat în râul Olt, iar la barajul de la Drăgăneşti-Olt este un adevărat dezastru ecologic.

În imaginile publicate pe facebook de Meteoplus se vede dezastrul ecologic de pe Olt, de la barajul din localitatea Drăgăneşti - Olt. Luciul apei la barajul din localitatea olteană este acoperit de tone de pet-uri, aduse cel mai probabil din amonte, de afluenţii Oltului, în urma precipitaţiilor abundente de săptămâna trecută.

După ce imaginile au fost publicate pe facebook, Garda de Mediu a impus Hidroelectrica să cureţe zona.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa, spune, însă, că măsurile impuse trebuie aplicate în termen de 45 de zile, deci termenul nu ar fi fost depăşit.

„Cantitatea de pet-uri de la baraj este mult diminuată, faţă de data trecută, când era o cantitate aproape dublă. Am încheiat o notă de constatare cu cei de la Hidroelectrica, pe 10 iulie, şi am pus măsuri pentru 40 de zile, deci încă sunt în termen. Spuneau că din această săptămână urmează să aducă un utilaj mare care să cureţe gunoiul”, a afirmat Neacşa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici