Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat la Justiţie în momentul creării OUG13, cere CSM-ului ELIBERAREA sa din funcţie

Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, a înaintat către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, aceasta urmând să fie discutată în şedinţa plenului CSM de marţi, 28 februarie.

2534 afișări
Imaginea articolului Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat la Justiţie în momentul creării OUG13, cere CSM-ului ELIBERAREA sa din funcţie

Procurorul Constantin Sima cere CSM-ului eliberarea din funcţie prin pensionare

Pe ordinea de zi a plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 28 februarie se află cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de Constantin Sima.

Procurorul, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, a fost audiat în calitate de martor, pe 6 februarie, la sediul DNA, fiind citat în dosarul deschis după adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Constantin Sima a fost detaşat de la Parchetul General la Ministerul Justiţiei, după ce portofoliul a fost preluat de Florin Iordache. Ulterior, după demararea anchetei privind redactarea şi adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor, procurorul general al României a cerut retragerea acestuia, cerere aprobată de CSM. În aceeaşi situaţie este şi Oana Hăineală.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.

Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici