Video Protest al romilor din Târgu-Jiu, care cer locuri de muncă, după ce autorităţile au anunţat că vor să închidă târgul de haine vechi din oraş

Aproximativ 150 de persoane de etnie romă, din Târgu-Jiu, au protestat, vineri, timp de o oră faţă de intenţia autorităţilor locale de a închide târgul de haine vechi din oraş, în care unii dintre ei vând articole de îmbrăminte second hand. Protestatarii au cerut locuri de muncă.

185 afișări

Unii dintre manifestanţi şi-au pregătit pancarte cu mesaje prin care şi-au exprimat nemulţumirea: "Jos discriminarea!", "Vrem să muncim, nu să devenim infractori!", "Vrem acte de proprietate".

Oamenii au spus că nu vor nimic în plus, ci doar să aibă ceea ce au avut şi până acum: posibilitatea să vândă haine vechi în târgul din oraş, despre care au auzit că autorităţile vor să îl închidă.

„Cerem ce am avut până acum. Sute de romi aveau un loc unde să poată să îşi desfăşoare această activitate comercială şi vindeau haine vechi. Au îmbrăcat oraşul cu hainele aduse din Germania. Vrem să muncim, nu am deranjat pe nimeni“, a declarat Nelu Pavel, preşedintele Partidei Romilor Gorj.

Manifestanţii care s-au strâns în Piaţa Prefecturii Gorj au mai cerut eliberarea titlurilor de proprietate pentru persoanele de etnie romă pentru a achita taxele şi impozitele la stat.

Mitingul autorizat al persoanelor de etnie romă a durat aproximativ o oră, iar primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu şi prefectul judeţului Gorj, Ciprian Florescu, au venit să discute cu protestatarii.

Romii şi-au adus şi copiii la manifestaţie şi au avertizat că, data viitoare, vor aduce mii de persoane la protest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici