Senator PNL: Castrarea chimică a pedofililor, comparabilă cu condamnarea homosexualilor în anii 50

Viceliderul senatorilor PNL, Octavian Motoc a comparat, în Senat, o eventuală castrare chimică a pedofililor, prevăzută de o iniţiativă aflată în dezbatere, cu practica similară aplicată homosexualilor în anii 50, care a dus la numeroase sinucideri, precum cea a matematicianului Alan Turing.

749 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Castrarea chimică a pedofililor, comparabilă cu condamnarea homosexualilor în anii 50

Octavian Motoc (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

”Aş dori să reamintesc faptul că în anii 50 homosexualitatea, de exemplu, era considerată o încălcare a legislaţiei şi erai obligat să optezi, în anumite state considerate conservatoare din Europa, fie să pleci la închisoare pentru constatarea unui asemenea comportament, fie să fii supus acestui proces de castrare chimică, lucru care a condus de foarte multe ori la acte de sinucidere. Fac o trimitere, doar aşa, în treacăt, că în aceste zile un film, care cu siguranţă va avea câştig de cauză la Oscar, ”The Imitation Game”, se referă la o asemenea situaţie şi, pentru a nu se ajunge la astfel de situaţii destul de grave şi pentru a nu încălca aceste tratate, cred că poziţia guvernamentală este una corectă şi necesară”, a spus Octavian Motoc.

Motoc a făcut aceste afirmaţii la dezbaterea în plenul Senatului a unei propuneri legislative privind castrarea chimică a pedofililor.

”Bineînţeles că suntem de acord cu combaterea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunii contra libertăţii şi integrităţii sexuale a persoanelor, însă trebuie să respectăm în totalitate dispoziţiile tratatelor internaţionale în materia drepturilor omului”, a adăugat liberalul.

Un alt vicelider al grupului PNL, senatorul Tudor Barbu, a făcut apel la colegii săi de Cameră să voteze în favoarea iniţiativei legislative, în pofida punctului de vedere negativ din partea Guvernului şi al Comisiei juridice.

”Acest vot este extrem de important pentru că suntem într-o ţară creştină. Este un vor extrem de important pentru că suntem într-o ţară păgână din punct de vedere al ratei infracţionalităţii. (…) Ştiu foarte bine, sunteţi, majoritatea, părinţi, majoritatea aveţi copii acasă, pe care vă chinuiţi să îi feriţi de foc, să îi feriţi de înec, de răutăţi, de infractori, să le faceţi o copilărie şi o adolescenţă cât mai frumoase şi să îi împingeţi într-o viaţă cât mai sănătoasă”, a subliniat Barbu.

Acesta a subliniat că nu este o propunere legislativă care vine să îngrădească drepturile cuiva ci să protejeze copiii, ”să sprijine procesul de descurajare a celor care se gândesc măcar să se bage în aşternut cu o fetiţă de patru ani sau cu un băieţel de şase ani”.

”Nu votaţi pe criteriul politic şi nu vă uitaţi la Europa, că v-ar bate obrazul, pentru că Europa aici a judecat cum a crezut de cuviinţă şi a lăsat la liberul arbitru al fiecărei naţii să îşi stabilească punctul de vedere”, le-a spus el senatorilor.

Tudor Barbu a adăugat că sunt ţări membre UE care au legislaţie cu mult mai dură.”Sunt ţări europene cu democraţie mult mai aşezată şi mai verificată în secole care au promovat un astfel de act normativ şi l-au transformat în lege, tocmai pentru a-şi apăra copiii într-o lume care, din păcate, devine din ce în ce mai agresivă faţă de cei mici”, a completat parlamentarul.

Din partea Guvernului, secretarul de stat Valentin Iliescu a declarat, în plen, că Executivul îşi menţine punctul de vedere de respingere a acestei iniţiative legislative, având în vedere că iniţiatorii nu au făcut demersuri legislative pentru remedierea viciilor de legalitate şi de constituţionalitate semnalate.

Comisia juridică a propus plenului un raport suplimentar de respingere adoptat cu unanimitate de voturi.

Propunerea legislativă privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor urmează să fie supusă votului Senatului în calitate de primă Cameră sesizată.

Alan Turing a pus fundamentele informaticii moderne, a definit criteriile inteligenţei artificiale şi a descifrat codurile folosite de armata germană, fapt care, potrivit multor istorici, ar fi salvat vieţile a milioane de oameni, prin scurtarea duratei războiului, şi a fost foarte aproape de a rezolva o enigmă biologică care îi pasionează şi în zilele noastre pe oamenii de ştiinţă.

Considerat un Einstein al matematicii, Turing a fost însă şi persecutat în timpul vieţii pentru că a fost homosexual.

El a decedat la vârsta de 41 de ani, pe 7 iunie 1954, prin otrăvire cu cianură, după ce a fost condamnat, în 1952, pentru "ultraj adus bunelor moravuri", din cauza homosexualităţii sale, pe atunci ilegală în Marea Britanie, şi constrâns la castrare chimică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici