SITUAŢIA DRUMURILOR | Poliţiştii le recomandă bucureştenilor să evite să folosească maşinile personale/Trafic BLOCAT la Trecerea Frontierei Turnu Măgurele şi în Dâmboviţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare, valabilă pentru 14 judeţe şi Capitala, ce va intra în vigoare de joi seara şi va fi valabilă până vineri, la ora 15.00. În paralel va fi în vigoare şi un cod galben de ninsori pentru jumătate de ţară.

3512 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA DRUMURILOR | Poliţiştii le recomandă bucureştenilor să evite să folosească maşinile personale/Trafic BLOCAT la Trecerea Frontierei Turnu Măgurele şi în Dâmboviţa

SOTUAŢIA DRUMURILOR | Poliţiştii le recomandă bucureştenilor să evite să folosească maşinile personale/Traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, închis

Cei care pornesc la drum în această perioadă sunt sfătuiţi să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile, dar şi să se asigure că sistemul de încălzire din maşină funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Trafic blocat în Dâmboviţa în urma unui accident provocat de un şofer cu permisul suspendat

Traficul este blocat, joi, pe DN 71, în localitatea Ghergani din judeţul Dâmboviţa, în urma unui accident provocat de un şofer cu permisul suspendat după ce fusese prins băut la volan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliţiei Dâmboviţa, traficul pe DN 71, la Ghergani, este blocat, fiind deviat pe Slobozia Moara şi Lunguleţu, după ce un TIR şi un autoturism s-au ciocnit.

Din primele cercetări a reieşit că şoferul autoturismului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

Atât şoferul TIR-ului, cât şi cel al maşinii au ajuns la spital, conştienţi.

Şoferul în vârstă de 22 de ani care circula cu viteză avea permisul suspendat, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Ciurea.

Tânărul avea permisul suspendat pentru alcoolemie, conducere cu permis reţinut şi autoturism neînmatriculat.

Poliţia Dâmboviţa a deschis acum un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere cu permisul suspendat.

Poliţiştii le recomandă bucureştenilor să evite să folosească maşinile personale

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei le recomandă bucureştenilor, având în vedere condiţiile meteorologice, să evite să folosească maşinile personale. Capitala se află sub incidenţa unui cod portocaliu de ninsoare.

"La aceasta ora in Mun. Bucureşti a început să ningă, vizibilitatea în anumite zone, în special în zona periferică, este scăzută şi pe alocuri, partea carosabila este acoperită cu zăpadă. Astfel, în condiţiile avertizărilor meteorologice emise de ANM, de Cod Portocaliu, pentru perioada 22.03, orele 23:00 - 23.03, orele 15.00, recomandăm conducătorilor de vehicule să utilizeze cât mai puţin autovehiculele personale, să folosească mijloacele de transport public (metrou, autobuz, tramvai), iar dacă este strict necesar să se deplaseze pe raza Mun. Bucureşti cu autoturimul, să se intereseze din timp de starea carosabilului din zona respectivă, a locurilor de parcare existente, iar autoturismul să fie echipat corespunzător", transmite Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Poliţiştii recomandă poliţiştilor să circule cu prudenţă, adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare, sistemul de climatizare să funcţioneze în parametri normali, să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colţurile intersecţiilor.

Traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, închis 

Traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, a fost închis vineri la ora 16.00, din cauza vremii nefavorabile. 

ISU Teleorman a informat că, potrivit unui anunţ primit de la Poliţia de Frontieră, începând cu ora 16.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traficul la PTF Turnu Măgurele s-a închis.

Totodată, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet există restricţii temporare pentru autoturisme, la trecerea cu bacul, din cauza creşterii nivelului Dunării. Autorităţile din judeţul Dolj au decis suspendarea tranzitării cu bacul peste Dunăre prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone.

”Măsura se va menţine până când condiţiile hidrologice vor permite îmbarcarea/debarcarea pe/de pe ferry-boat a mijloacelor de transport mai sus menţionate în siguranţă”, arată Poliţia de Frontieră.

Dunărea este sub avertizare cod portocaliu de inundaţii începând de joi până în 31 martie, pe sectorul aval Gruia, respectiv pe sectorul Hârşova şi Delta Dunării. Avertizarea vizează opt judeţe.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, avertizarea cod portocaliu de inundaţii este valabilă de joi ora 6.00 - până în 31 martie ora 18.00 pe Dunăre, sector aval Gruia – amonte Giurgiu (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu).

De sâmbătă dimineaţă până în 31 martie ora 18.00 intră sub avertizare cod portocaliu de inundaţii sectorul Hârşova – Brăila şi în Delta Dunării – judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Începând de miercuri ora 15.00 până în 31 martie ora 18.00, este în vigoare un cod galben de inundaţii pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porţile de Fier, în judeţele: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici