Studiu în România: Traversarea neregulamentară a străzii, în topul comportamentelor negative

Traversarea neregulamentară a străzii se situează în topul comportamentelor negative, cu o pondere de 67,7%, reiese dintr-un studiu. 70,6% dintre români afirmă că traversează strada în afara trecerii de pietoni când strada e complet liberă.

89 afișări
Imaginea articolului Studiu în România: Traversarea neregulamentară a străzii, în topul comportamentelor negative

Studiu în România: Traversarea neregulamentară a străzii, în topul comportamentelor negative

Studiul KilometrulBine s-a concentrat asupra comportamentului şi a percepţiei pietonilor în ceea ce priveşte respectarea regulilor de siguranţă rutieră şi pedestră în contextul specific al comunităţii locale.

Aproape 60% dintre respondenţi merg pe jos peste 30 minute zilnic, însă doar 12% dintre aceştia se simt în siguranţă ca pietoni în oraşul lor de reşedinţă. În acelaşi timp, peste 30% dintre participanţi au declarat că se simt parţial sau deloc în siguranţă.

Studiul a evidenţiat comportamente neregulamentare atât din partea pietonilor, cât şi a şoferilor.

Peste 60% dintre respondenţi au observat şoferi care încalcă regulile rutiere, iar jumătate dintre aceştia au remarcat şi comportamentul neglijent al pietonilor, cum ar fi traversarea străzii în ciuda semaforului roşu sau galben.

Cifrele arată, de asemenea, că traversarea neregulamentară a străzii se situează în topul comportamentelor negative, cu o pondere de 67,7%.

Printre motivele care determină pietonii să traverseze neregulamentar se numără prezenţa unei străzi complet libere (în peste 70% dintre cazuri), distanţa mare până la trecerea de pietoni (47,5%) şi presiunea timpului (29%).

În opinia respondenţilor, principala cauză a accidentelor rutiere este neatenţia pietonilor (80,4%), urmată de viteza excesivă a vehiculelor şi comportamentul neglijent al şoferilor.

Potrivit studiului, deşi o parte dintre români sunt conştienţi de statistici şi de riscurile la care se expun, mulţi dintre ei aleg în continuare, din grabă sau comoditate, să nu respecte regulile de traversare a străzii.

Totodată, o pondere de 36,3% consideră eficiente campaniile de conştientizare a riscurilor şi declară că i-ar motiva să respecte mai strict regulile alături de prezenţa mai multor treceri de pietoni şi amenzi mai mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
români,
trafic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici