TRAGEDIE la Complexul Energetic Oltenia, după explozia din weekend, în urma căreia doi angajaţi au fost răniţi grav. Un miner a murit strivit de banda care transporta cărbune / UPDATE: A fost deschisă o anchetă

Un miner de la Cariera Peşteana Nord, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a murit, luni, după ce a fost prins de banda care transporta cărbune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1259 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIE la Complexul Energetic Oltenia, după explozia din weekend, în urma căreia doi angajaţi au fost răniţi grav. Un miner a murit strivit de banda care transporta cărbune / UPDATE: A fost deschisă o anchetă

TRAGEDIE la Complexul Energetic Oltenia, după explozia din weekend, în urma căreia doi angajaţi au fost răniţi grav. Un miner a murit strivit de banda care transporta cărbune

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, bărbatul de 49 de ani era angajat ca lăcătuş mecanic la Cariera Peşteana Nord.

„În timp ce făcea comutarea de circuitul steril pe cărbune a fost prins de bandă. Bărbatul mort la Peşteana Nord are 49 de ani, era lăcătuş mecanic, avea peste 29 de ani vechime în munca şi are doi copii majori”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Inspectorii de muncă şi poliţiştii se află la faţa locului pentru a stabili cum s-a întâmplat accidentul.

„Bărbatul de 49 ani, din comuna Urdari, aflat la serviciu, în timp ce îşi desfăşura activitatea în apropierea unui utilaj minier, a fost lovit de un cablu metalic al utilajului. Bărbatul a fost rănit grav şi nu a mai putut fi salvat”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Alţi doi angajaţi ai Carierei Pinoasa, de asemenea, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost fost răniţi, sâmbătă, în urma exploziei unui panou electric, victimele, cu arsuri pe mâini şi faţă fiind transferate la spitale din Bucureşti,

UPDATE: A fost deschisă o anchetă internă

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a dispus, luni, o anchetă internă la Cariera Peşteana, din judeţul Gorj, după accidentul în care un lăcătuş a murit strivit de banda care transporta cărbune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Complexul Energetic Oltenia, accidentul de muncă a avut loc luni, în jurul orei 06.00, la Cariera Peşteana.

„Lucrătorul s-a poziţionat în zona tamburului unui troliu, cablul acestuia prinzându-i piciorul. Leziunile survenite au provocat decesul angajatului. Instructajul de protecţie a muncii fusese efectuat, fişa de instruire a salariatului fiind semnată. Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia. De asemenea, la nivelul CE Oltenia, o comisie internă analizează cauzele şi împrejurările producerii accidentului. Societatea va respecta prevederile CCM aplicabile în astfel de situaţii”, se arată în comunicatul de presă citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici