Trenul Unirii va pleca din Capitală spre Iaşi pentru a marca cei 159 de ani de la Unirea Principatelor/ Programul complet

Căile Ferate Române anunţă că, miercuri, 24 ianuarie, un tren, denumit simbolic Trenul Unirii, va călători din Bucureşti către Iaşi, marcând astfel cei 159 de ani de la Unirea Principatelor de către A.I. Cuza. În acest tren se vor urca membri ai Clubului Pasionaţilor Feroviari şi personalul CFR.

622 afișări
Imaginea articolului Trenul Unirii va pleca din Capitală spre Iaşi pentru a marca cei 159 de ani de la Unirea Principatelor/ Programul complet

Trenul Unirii va pleca din Capitală spre Iaşi pentru a marca cei 159 de ani de la Unirea Principatelor/ Programul complet

"Angajaţii feroviari din toată ţara, alături de toţi românii, sărbătoresc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului naţional unitar român. CFR-işti, pasageri, membri ai Clubului Pasionaţilor Feroviari şi ai comunităţii de cicloturişti vor duce mesajul unităţii românilor din Bucureşti la Iaşi cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii", reiese dintr-un comunicat ai CFR Călători.

Trenul va pleca din Gara de Nord la ora 05:48 şi pe parcursul călătoriei vor fi organizate diferite acţiuni care vor evoca momente istorice în contextul Centenarului României, iar directorul Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară va prezenta, din perspectivă istorică, importanţa strategică a sistemului feroviar.

Trenul Unirii va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră şi va putea fi întâmpinat de localnici în staţiile: Ploieşti Sud (~06:30), Buzău (~07:40), Focşani (~08:50), Tecuci (~09:30), Bârlad (~10:25), Vaslui (~11:15), Bârnova (~11:55), Iaşi (~12:20).

“Privind în timp, în contextul acestui moment istoric, calea ferată a avut o însemnătate majoră în unirea regiunilor ţării, aducând oameni împreună şi generând dezvoltare la nivel economic. În anul #Centenar transportul feroviar are şansa de a fi redefinit astfel încât acesta să reprezinte în continuare un vector de susţinere a unităţii românilor, prin creşterea mobilităţii şi dezvoltare economică. Doresc tuturor pasagerilor cât mai multe călătorii cu trenul şi le urez gânduri bune întru UNITATE. La mulţi ani!“, a declarat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici