Un bărbat agresiv a fost împuşcat în timp ce încerca să-i atace pe poliţişti cu toporul

  • Un bărbat de 37 de ani a fost împuşcat în mâna stângă în momentul în care a încercat să îi lovească cu toporul pe poliţişti.
  • Aceştia au fost chemaţi de sora bărbatului, după ce a fost ameninţată cu un cuţit.
472 afișări
Imaginea articolului Un bărbat agresiv a fost împuşcat în timp ce încerca să-i atace pe poliţişti cu toporul

Joi seara, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 4 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 22.30, prin sistem 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 1, o femeie este ameninţată de către fratele său, cu un „obiect tăietor-înţepător”.

Poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, „care prezenta un comportament agresiv, având asupra sa un obiect contondent şi care le-a comunicat poliţiştilor să nu intre în curtea imobilului”.

„Astfel, poliţiştii au luat legătura cu sora bărbatului, care le-a relatat poliţiştilor faptul că, în urma unui conflict verbal, ar fi fost ameninţată de fratele ei cu un obiect tăietor-înţepător, iar ulterior aceasta a părăsit incinta locuinţei, fără să fi suferit vătămări. Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat şi era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu poliţiştii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori şi al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii şi nu a dorit sa iniţieze contact cu aceştia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forţă în curtea imobilului. Având în vedere că, la momentul pătrunderii poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv şi s-a apropiat ameninţător cu toporul către aceştia, încercând să-i lovească, conform procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a executat foc, la nivelul membrului inferioar stâng, cu armamentul din dotare, respectiv arma cu muniţie de cauciuc”, potrivit Poliţiei Capitalei.

La faţa locului a fost prezentă şi o echipă de prim-ajutor, care a intervenit de îndată, bărbatului fiindu-i acordate îngrijiri medicale.

„Întrucât în urma utilizării armamentului, persoana în cauză a suferit leziuni la nivelul membrului inferior stâng, acesta a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigaţii suplimentare. Facem precizarea că poliţiştii nu au suferit vătămări, în urma intervenţiei. De asemenea, în interiorul casei, au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înţepător şi un topor. În continuarea activităţilor procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile. De asemenea, persoana vătămată şi-a exprimat consimţământul referitor la purtarea unui dispozitiv electronic de monitorizare, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, fiind dispusă astfel măsura purtării, de către autor, a unei brăţări electronice. Cercetările sunt continuate de către Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici