Jocurile Olimpice: România, locul locul 18 la sprint pe echipe la schi fond

Norvegia s-a desprins de Germania la un titlu olimpic în clasamentul pe medalii, după ce a cucerit a 12-a distincţie de aur la PyeongChang. Ultimul succes a venit în proba masculină de sprint pe echipe la schi fond.

151 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: România, locul locul 18 la sprint pe echipe la schi fond

Jocurile Olimpice: România, locul locul 18 la sprint pe echipe la schi fond

Jumătatea din medaliile de aur ale Norvegiei la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 au fost obţinute la această disciplină.

Johannes Hoesflot Klaebo şi Martin Johnsrud Sundby s-au impus fără emoţii în finala la sprint pe echipe, chiar dacă la final au avut un avans de o secundă şi jumătatea în faţa Atleţilor Olimpici ai Rusiei (Siptsov / Bolshunov) şi două secunde în faţa Franţei (Manificat / Jouve).

Johannes Klaebo este noul star al sporturilor de iarnă, în condiţiile în care el nici nu a împlinit 22 de ani. Sportivul din Norvegia este considerat deja un ”Usain Bolt pe zăpadă”, în condiţiile în care el a câştigat ambele probe de sprint de la PyeongChang şi deţine deja mai multe contracte de publicitate în Norvegia. În acelaşi timp, el a făcut parte din ştafeta câştigătoare la 4x5 kilometri liber. La ediţia din 2018 doar francezul Martin Fourcade (biatlon) se mai poate lăuda până la această oră cu trei titluri olimpice.

Norvegia a devenit prima naţiune care a câştigat şase medalii de aur la schi fond la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Un singur sportiv, Bjorn Lind (Suedia), a mai câştigat ambele probe de sprint la aceeaşi ediţie a JO, în 2006, la Torino.

Klaebo a devenit al patrulea sportiv din istoria Jocurilor Olimpice cu cel puţin trei medalii de aur până în 22 de ani, după Eric Heiden (patinaj viteză, SUA), Toni Sailer (schi alpin, Austria) şi Victor An (short-track, Coreea de Sud; acum sportivul reprezintă Rusia).

Klaebo a devenit primul bărbat din Norvegia care câştigă trei medalii de aur la aceeaşi ediţie a JO, după Ole Einar Bjoerndalen, care în 2002 obţinea patru titluri olimpice.

La startul probei masculin de sprint pe echipe a fost prezentă şi România. Paul Pepene şi Alin Cioancă au ocupat locul 9 în prima semifinală, astfel că nu au prins final. La final, fondiştii români au avut al 18-lea timp din cele 28 de echipe care au luat startul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici