Nadal, încântat de perspectiva de a fi partenerul lui Alcaraz la Jocurile Olimpice de la Paris

  • Rafael Nadal a declarat că ar fi interesant să fie partenerul spaniolului Carlos Alcaraz la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an.
  • Nadal speră că vor putea participa la câteva turnee de dublu în perioada premergătoare Jocurilor.
140 afișări
Imaginea articolului Nadal, încântat de perspectiva de a fi partenerul lui Alcaraz la Jocurile Olimpice de la Paris

Nadal, încântat de perspectiva de a fi partenerul lui Alcaraz la Jocurile Olimpice de la Paris

Alcaraz, numărul trei mondial la simplu, a declarat anterior că i-ar plăcea să joace la Jocurile Olimpice alături de idolul său în vârstă de 37 de ani, care se aşteaptă ca anul acesta să tragă cortina peste cariera sa strălucitoare, dar afectată de accidentări.

La Madrid Open, unde cei doi concurează în această săptămână, jucătorul de 20 de ani a recunoscut că a fost oarecum emoţionat în legătură cu iniţierea discuţiei, dar Nadal l-a liniştit.

„Carlos nu trebuie să mă întrebe nimic, toate lucrurile fiind în regulă, vom juca", a spus Nadal în timpul podcastului IGUALES, citat de Reuters.

„Este, de asemenea, extrem de interesant pentru mine. Dacă nu mă înşel, am auzit că este şi pentru el.

„Aşa că ar fi grozav să jucăm câte un turneu înainte de Jocurile Olimpice pentru a ne pregăti şi pentru a avea o relaţie pe teren".

În timp ce Alcaraz, de două ori campion de Grand Slam, va debuta la Jocurile Olimpice din 26 iulie-11 august, Nadal va căuta săcâştige cea de-a treia medalie de aur după ce a triumfat la simplu la Jocurile de la Beijing din 2008 şi la dublu opt ani mai târziu, la Rio.

Însă, Nadal a avut o perioadă dificilă, cu accidentări în ultimii ani, ratând aproape tot sezonul 2023 cu o problemă la şold care a necesitat o intervenţie chirurgicală.

El a revenit în competiţie la Brisbane în ianuarie, dar a lipsit pentru încă o perioadă din cauza unei probleme la coapsă, jucând iar abia săptămâna trecută la Barcelona.

Competiţia de tenis de la Jocurile de la Paris se va desfăşura pe zgură la Roland Garros, unde Nadal a câştigat 14 titluri majore.

„Cred că dacă suntem amândoi suficient de în formă, de ce nu? Am putea avea şansa de a forma o echipă grozavă şi de a aspira la lucruri mari", a declarat Nadal despre acest parteneriat.

„Ar fi bine pentru amândoi. De asemenea, ar fi bine şi pentru echipa spaniolă, aşa că vom vedea cum evoluează lucrurile."

Nadal, de cinci ori campion la Madrid, îl înfruntă sâmbătă, pe australianul Alex de Minaur, cap de serie numărul 10.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici