Video Noi IMAGINI captivante, publicate de NASA: „Faţa nevăzută a Lunii”, surprinsă în mişcare – VIDEO

NASA continuă seria de imagini spectaculoase surprinse de pe satelitul DSCOVR cu o animaţie în care este redată latura întunecată a Lunii, care nu se poate vedea de pe Pământ.

3431 afișări

Animaţia este creată cu ajutorul mai multor fotografii captate de camera telescopică EPIC (Earth Polychromatic Imaging Camera), montată de NASA pe satelitul Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), lansat în spaţiu pe 11 Februarie 2015.

Potrivit informaţiilor oferite de NASA, imaginile au fost captate pe 16 Iulie 2015, în intervalul orar 15:50 – 20:45 şi surprind traiectoria satelitului natural al Terrei peste America de Nord şi Oceanul Pacific.

Asemenea unei fotografii publicate luna trecută, imaginile sunt surprinse de la o distanţă de un milion de mile (aproximativ 1,6 milioane de kilometri) faţă de Pământ.

Această latură a Lunii, imposibil de observat de pe Terra, a fost surprinsă pentru prima oară în anul 1959 de către sonda Soviet Luna 3. De atunci, mai multe misiuni ale NASA au redat în detaliu “faţa nevăzută a Lunii”.

În anul 2008, misiunea Deep Impact a Agenţiei Spaţiale Americane a reuşit să capteze o imagine similară celei de acum, însă de la o distanţă de 31 milioane de mile (aproape 50 milioane de kilometri).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici