(P) Afecţiuni dentare care duc la pierderea dinţilor

Alege zâmbetul complet, pe viaţă, cu Straumann PRO Arch

3294 afișări
Imaginea articolului (P) Afecţiuni dentare care duc la pierderea dinţilor

P: Sănătatea dentară are efecte asupra sănătăţii întregului organism

Una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni, în rândul populaţiei adulte, este paradontoza (boala paradontală). În Europa, conform unui studiu realizat de platforma Oral Health, peste 50%  din populaţie suferă de parodontoză şi peste 10%  au dezvoltat o formă gravă a acesteia soldată cu căderea dinţilor. 

Cum apare paradontoza?

În cavitatea bucală, în mod natural, se regăsesc mai multe tipuri de bacterii. Acumularea plăcii bacteriene, în timp, formează tartrul dentar. Acesta provoacă inflamarea şi sângerarea gingiilor, afecţiune numită gingivită, cea mai uşoară formă de boală parodontală. Gingivita se tratează prin periaj zilnic, folosirea aţei dentare şi igienizarea periodică a gurii de către medicul dentist.

Ignorată, gingivita poate evolua în parodontoză. Astfel, gingiile se retrag, rădăcina dintelui rămâne descoperită şi vulnerabilă în faţa atacului bacteriilor dăunătoare, osul se resoarbe iar dinţii devin astfel mobili şi în multe cazuri, pot fi pierduţi.

Odată instalată, paradontoza poate provoca şi alte afecţiuni ale organismului. Numeroase studii realizate de către Academia Americană de Parodontologie au demonstrat că boala parodontală este în strânsă legătură cu afecţiuni cum ar fi:

Diabetul

Persoanele care suferă de diabet sunt mai predispuse să dezvolte boala parodontală, cu consecinţe directe asupra creşterii glicemiei. Acest lucru se datorează predispoziţiei la infecţii a diabeticilor şi din acest motiv, persoanelor care suferă de boală parodontală gravă, le este foarte greu să controleze nivelul de zahăr din sânge.

Probleme cardiace

Studiile arată că boala parodontală poate fi asociată cu afecţiunile cardiace. Deşi, încă nu a fost demonstrată cauzalitatea dintre cele două, există un risc crescut de probleme cardiace în cazul persoanelor care suferă de parodontoză.

Atac cerebral

De asemenea, boala parodontală creşte riscul unui atac cerebral. Studiile făcute pe pacienţii care au suferit un atac cerebral ischemic acut au demonstrat că aceştia aveau mai multe infecţii ale cavităţii orale faţă de pacienţii fără probleme cardiace.

Iar în ceea ce priveşte sarcina, femeile gravide trebuie să ştie că există o strânsă legătură între sarcină şi agravarea bolii parodontale.

Femeile sunt mai susceptibile de inflamaţii şi sângerări gingivale pe timpul sarcinii iar cele care suferă de parodontoză înainte de a rămâne însărcinate observă o agravare a bolii după ce sarcina se instalează. Vinovate de exacerbarea inflamaţiilor gingivale şi de modificările din biofilmul oral sunt schimbările hormonale suferite de organismul femeii însărcinate.

În aceste condiţii, care este soluţia?

Cel mai bun tratament este prevenţia, iar pentru a conserva sănătatea orală, pe lângă respectarea regurilor de igienă orală, există şi soluţii medicale. Sterilizarea pungilor parodontale, cel mai avansat tratament al parodontozei, se realizează cu ajutorul laserului stomatologic cu acţiune locală, izolată, ce protejează ţesuturile înconjurătoare sănătoase.

De-aici încolo, dacă totuşi boala parodontală este avansată şi salvarea dinţilor este imposibilă, soluţia optimă este sistemul de implant multiplu Straumann® Pro Arch, introdus în premieră în România de clinicile Dent Estet. Sistem care are imensul avantaj de a oferi o reconstrucţia completă a danturii în numai 24 de ore, plus o serie de şapte benficii unice în acest domeniu.

1. Pacientul pleacă de la prima vizită la stomotalog cu o lucrare protetică fixă din 10 coroane dentare din acrilat (lucrarea finală, din 12 coroane de zirconiu, urmează să fie pusă peste 6-8 luni).

2. Inventat de către Straumann Group, special pentru implantologia dentară, materialul Roxolid folosit de Straumann® PRO Arch oferă excelente proprietăţi mecanice şi rezistenţă sporită, spre deosebire de alte sisteme de implant.

3. Materialul Roxolid este suplimentat de suprafaţa SLActive a sistemului de implant multiplu Straumann® PRO Arch, oferind astfel osteo-integrare, în jumătate din timpul necesar altor sisteme, şi proprietăţi de vindecare incredibile.

4. Este eliminată necesitatea unor operaţii complexe precum adiţia de os, repoziţionarea de nerv etc. şi a altor tratamente auxiliare implantului dentar.

5. Garanţie pe viaţă, oferită de către producătorul Straumann® Group, pentru componenetele sistemului de implant.

6. Costuri predictibile – prin proceduri clare şi etapizate explicate de către medicul stomatolog, pacientul cunoaşte toţii paşii tratamentului şi costurile aferente acestuia.

7. Efecte estetice deosebite – aspectul feţei se îmbunătăţeşte şi este vizibil întinerit.

Straumann este lider global în producerea de implanturi şi prima alegere a medicilor implantologi din întreaga lume. Straumann® PRO Arch este validat ştiinţific de peste 35 de ani de cercetare efectuată de Straumann Group. De asemenea, Academia Americană de Implantologie Dentară consideră aceste sisteme ca fiind singura soluţie de tratament care înlocuieşte mai mulţi dinţi lipsă şi care redă în proporţie de 99% funcţionalitatea şi estetica naturală a zâmbetului.

La DENT ESTET, până pe 20 septembrie, pachetul Straumann® PRO Arch Implant System are mai multe beneficii:

  • Reducere pe ambele arcade, atât pe 4 implanturi, cât şi pe 6 implanturi
  • Ghid chirurgical inclus
  • Vindecare rapidă cu tehnologia PRGF
  • Voucher de 1500 de euro pentru lucrarea protetică finală din zirconiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici