Secretul longevităţii: Ce vitamină te poate ţine în viaţă până la 100 de ani?

  • Beneficiile unei singure vitamine pentru longevitate şi sănătate.
  • Modalităţi naturale de a obţine vitamina esenţială pentru sănătatea oaselor şi a sistemului imunitar.
  • Lista alimentelor care îţi pot oferi doza zilnică necesară de vitamina D şi îţi pot îmbunătăţi starea generală de bine.
183869 afișări
Imaginea articolului Secretul longevităţii: Ce vitamină te poate ţine în viaţă până la 100 de ani?

Secretul longevităţii: Ce vitamină te poate ţine în viaţă până la 100 de ani?

Vitaminele sunt subiectul unor controverse în ultimii ani, dar există studii care sugerează că un supliment zilnic poate avea beneficii în prevenirea declinului cognitiv, conform Parade.

Totuşi, medicii atrag atenţia asupra unei diete echilibrate ca sursă suficientă de nutrienţi, fără a fi nevoie de suplimente. Cu toate acestea, lipsa de minerale esenţiale în sol şi consumul crescut de alimente procesate au condus la recomandarea multor medici pentru utilizarea unui supliment multivitamino-mineral.

Deşi mai sunt necesare studii pentru a confirma eficacitatea vitaminelor, vitamina D este considerată de experţi un factor important pentru longevitate. Aceasta contribuie la sănătatea oaselor şi reduce riscul de fracturi, inflamaţii, boli de inimă şi diabet, întărind sistemul imunitar şi îmbunătăţind starea de spirit. O doză zilnică recomandată este de 800 UI pentru adulţi, iar vitamina D poate fi obţinută şi din alimente precum ciuperci, peşte gras (somon, ton, macrou), carne roşie, ficat, spanac, lapte, iaurt, cereale sau gălbenuş de ou.

Pe lângă suplimentele de vitamina D, expunerea la soare este o altă modalitate naturală de a o obţine. Razele solare activează producţia de vitamina D în piele, aşa că petrecerea timpului în aer liber în timpul zilei poate fi benefică. Totuşi, este important să fie luate măsuri de protecţie împotriva expunerii excesive la soare, pentru a preveni arsurile solare şi riscurile asociate expunerii prelungite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici