Iohannis amână numirea noului şef al Jandarmeriei Române până la finalizarea anchetei asupra violenţelor de la mitingul Diasporei

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că numirea noului şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, va fi făcută ce procurorii militari vor finaliza ancheta privind intervenţia forţelor de ordine la protestul din 10 august.

2001 afișări
Imaginea articolului Iohannis amână numirea noului şef al Jandarmeriei Române până la finalizarea anchetei asupra violenţelor de la mitingul Diasporei

BREAKING Iohannis amână numirea noului şef al Jandarmeriei Române după finalizarea anchetei

"Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind avizarea de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a numirii în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări: La data de 1 august a.c., Ministerul Afacerilor Interne a transmis Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de avizare de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a numirii colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române. Documentaţia referitoare la propunerea de avizare a numirii ofiţerului în funcţia menţionată se află în lucru la Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, potrivit legii proprii de organizare şi funcţionare, adoptă hotărâri prin consens, în cadrul şedinţelor semestriale ale acestuia sau în intervalul dintre şedinţe, cu acordul individual al membrilor Consiliului", arată reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Prin urmare, Preşedinţia precizează că numirea noului şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, va fi făcută după finalizarea anchetei referitoare la evenimentele şi intervenţia jandarmilor la protestul din data de 10 august, din Piaţa Victoriei.

"Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piaţa Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind numirea colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei şi deciziei CSAT în cadrul unei viitoare şedinţe, luând în considerare şi concluziile anchetelor organelor judiciare competente", potrivit sursei citate.

Referitor la asigurarea interimatului la şefia Jandarmeriei Române, Administraţia Prezidenţială precizează că preşedintele României şi CSAT nu au atribuţii în acest sens.

CITEŞTE CONTI(NUAREA pe pagina 2

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici