Pacientul cu implant Neuralink petrece o noapte albă jucând Civilization VI

  • Implantul Neuralink i-a oferit lui Noland Arbaugh controlul unui cursor cu mintea, permiţându-i să se joace jocul Civilization VI.
  • Arbaugh, cu tetraplegie din cauza unei leziuni spinale, s-a oferit voluntar pentru procedura experimentală în speranţa de a schimba lumea.
  • Deşi recunoaşte că mai este mult de lucru, Arbaugh consideră că tehnologia Neuralink i-a transformat deja viaţa, deschizând perspective pentru recuperarea mobilităţii în membre.
1005 afișări
Imaginea articolului Pacientul cu implant Neuralink petrece o noapte albă jucând Civilization VI

Sursa foto: X

Noland Arbaugh, care a primit un implant cerebral Neuralink, a demonstrat capacităţile tehnologiei stând treaz o noapte întreagă şi jucând Civilization VI de Sid Meier, scrie Push Square.

Neuralink, fondată de Elon Musk, a implantat cu succes o interfaţă creier-computer în capul lui Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, permiţându-i să controleze un cursor cu mintea.

Arbaugh, cu tetraplegie din cauza unei leziuni spinale, s-a oferit voluntar pentru procedura experimentală în speranţa de a schimba lumea. Înainte de operaţie, el avea nevoie de ajutor pentru a juca jocuri, dar cu implantul Neuralink, a recuperat controlul şi a jucat Civilization VI până în zori.

Deşi Arbaugh recunoaşte că mai este mult de lucru, el crede că tehnologia i-a transformat deja viaţa. Musk îşi imaginează că Neuralink va permite oamenilor ca Arbaugh să-şi recapete mobilitatea în membre.

Livestream-ul care prezintă experienţa lui Arbaugh evidenţiază potenţialul Neuralink dincolo de jocuri, subliniind promisiunea sa de a restabili funcţionalitatea la persoanele cu paralizie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici