Un miliardar vrea să cumpere TikTok. Aplicaţia riscă să fie închisă dacă nu îşi găseşte un cumpărător în SUA

Miliardarul Frank McCourt a declarat că organizează o ofertă de achiziţie a TikTok în SUA, la câteva săptămâni după adoptarea unei legi care ar putea forţa proprietarul chinez al platformei social-media să o vândă.

732 afișări
Imaginea articolului Un miliardar vrea să cumpere TikTok. Aplicaţia riscă să fie închisă dacă nu îşi găseşte un cumpărător în SUA

Un miliardar vrea să cumpere TikTok. Aplicaţia riscă să fie închisă dacă nu îşi găseşte un cumpărător în SUA

McCourt, un mogul imobiliar şi fost proprietar al echipei Los Angeles Dodgers, a declarat miercuri că iniţiativa sa Project Liberty lucrează la crearea unui consorţiu pentru a cumpăra operaţiunile TikTok din SUA împreună cu banca de investiţii Guggenheim Securities.
 
În cazul în care va avea succes, McCourt a declarat că intenţionează să retehnologizeze TikTok pentru a permite utilizatorilor individuali să aibă un control mai bun asupra identităţilor şi datelor lor digitale. McCourt a lansat public Project Liberty în 2021 pentru a susţine astfel de chestiuni.
 
Interesul lui McCourt pentru TikTok vine după ce preşedintele american Biden a semnat luna trecută o lege care impune vânzarea sau interzicerea popularei aplicaţii de socializare până la jumătatea lunii ianuarie, din cauza preocupărilor legate de securitatea naţională şi de confidenţialitatea datelor. 
 
TikTok a intentat un proces federal prin care contestă constituţionalitatea legii, în timp ce ByteDance, proprietarul platformei, cu sediul la Beijing, a declarat că nu poate şi nu va vinde operaţiunile sale din SUA până la termenul limită.
 
The Wall Street Journal a raportat că Beijingul a semnalat că nu va permite vânzarea forţată a TikTok, limitând opţiunile proprietarului aplicaţiei chiar dacă cumpărătorii încep să se alinieze pentru a licita pentru operaţiunile sale din SUA.
 
O altă provocare cu care se confruntă potenţialii cumpărători este să îşi dea seama cât valorează aplicaţia de partajare video, estimările variind de la 20 de miliarde de dolari la peste 100 de miliarde de dolari.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici