- Home
- Alegeri prezidentiale 2019
- BUCUREŞTI, (09.11.2019, 06:57)
- Petriana Condrut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
#vreaupresedinte | Campania electorală s-a încheiat. Nicio dezbatere majoră nu a avut loc în această lună / Întrebări televizate care au decis preşedinţii în trecut
Campania electorală s-a încheiat sâmbătă dimineaţa la ora 7.00, conform legislaţiei. În realitate, aceasta pare că nu a început încă, fiind lipsită de confruntările dintre candidaţi, menite să ajute alegătorul în luarea deciziei. În România post-decembristă, două alegeri au fost decise de dezbateri.
Urmărește
2300 afișări
#vreaupresedinte | Campania electorală se încheie sâmbătă. Nicio dezbatere majoră într-o lună
În memoria colectivă rămân două întrebări despre care se spune că au decis preşedinţii: Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.
În anul 1996, în al doilea tur, Emil Constantinescu i-a pus o întrebare lui Ion Iliescu ce l-a trimis direct la Palatul Cotroceni: "Credeţi în Dumnezeu, domnule Iliescu?"
În anul 2009, cu un contracandidat cu şanse mai mari să câştige, Traian Băsescu dădea lovitura de imagine în dezbaterea finală: "V-a plăcut întâlnirea de aseară cu Vîntu?"
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
-
Avertisment Salvamont: muntele e un loc minunat, dar nu un podium de modă, nu fiţi iresponsabili
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
Vezi mai multe articole din categoria alegeri-prezidentiale-2019
De această dată, alegătorii nu au avut parte de dezbateri majore.
Theodor Paleologu şi Kelemen Hunor au fost la TVR şi la Summit-ul Tinerilor de la Iaşi, iar la ultima dezbatere, de joi, de la Europa FM, a completat lista şi Dan Barna.
Candidatul USR PLUS a preferat să arate însă că există o diferenţă clară între candidaţi. "Mă bucur să aud că domnul Paleologu este şi antreprenor în egală măsură. Eu vorbeam despre candidaţii care au şanse şi vor fi preşedinţii României. Eu voi fi acel preşedinte”, a spus Barna.
„Domnule Barna, nu vă supăraţi, lăsaţi cetăţenii să decidă şi nu faceţi dvs. discriminări între candidaţii care contează şi candidaţii care nu contează. Să lăsăm electoratul să decidă. Nu spuneţi dvs. cum va fi”, a venit replica lui Paleologu.
Alţi doi candidaţi la prezidenţiale care s-au întâlnit au fost Kelemen Hunor şi Viorel Cataramă.
Cu puţin timp înainte de închiderea campaniei, vineri seara, Antena 3 a reuşit să îi aducă în acelaşi platou pe Mircea Diaconu, Ramona Bruynseels, Alexandru Cumpănaşu şi Ninel Peia. O mare parte din dezbatere a fost acoperită de dezvăluirea lui Alexandru Cumpănaşu, care spune că a făcut o proprie anchetă în Italia, unde susţine că a fost filmată Luiza Melencu în viaţă în urmă cu o săptămână.
Cei mai bine cotaţi candidaţi în sondaje nu au fost văzuţi însă.
Viorica Dăncilă a fost dispusă să participe la o confruntare, dar alături de actualul şef de stat- Klaus Iohannis. "Pentru dărâmarea acestui guvern fără a exista o soluţie de înlocuire şi pentru toată lipsa de responsabilitate arătată în ultima perioadă, îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare 1 la 1", spunea Viorica Dăncilă pe 15 octombrie.
Nu a primit niciun răspuns.
A revenit spre final de campanie cu o nouă invitaţie: „Nu trebuie să duceţi miniştrii de mână în fiecare dimineaţă la Palatul Victoria, ci să veniţi să explicaţi românilor ce aţi făcut în 5 ani de mandat şi ce îi aşteaptă, concret, cu Guvernul dumneavoastră în funcţie. România aşteaptă această dezbatere. Aveţi curaj, domnule Iohannis!”, a completat aceasta.
Nici de această dată nu a primit un răspuns.
Un mesaj a venit şi de la Dan Barna legat de confruntare: "Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, mai sunt 15 zile până la primul tur al alegerilor prezidenţiale. Nu vă ascundeţi de români. Haideţi să dezbatem despre problemele reale ale oamenilor. Sunt multe şi apăsătoare. Iar aceste probleme par să nu fi ajuns la Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, acolo unde v-aţi refugiat în ultimii ani”, a scris Barna, pe Facebook.
Cei doi nominalizaţi nu au răspuns, în schimb Theodor Paleologu i-a comentat candidatului USR la postare: „Domnule Barna, nu vă prefaceţi că nu aţi văzut mesajul meu şi miile de solicitări de la alegători care vă cer acelaşi lucru. Politica struţului nu vă va salva”, a scris Paleologu.
Dan Barna nu i-a răspuns.
Paleologu l-a provocat şi pe Klaus Iohannis în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu". “ Dacă îl avantajează, vorbim şi în germană”.
Nu a primit răspuns.
Campania electorală a început pe 12 octombrie şi se încheie sâmbătă.
Lista celor 14 candidaţi: Klaus Iohannis – susţinut de PNL, Viorica Dăncilă - PSD, Dan Barna – Alianţa USR-PLUS, Mircea Diaconu – Alianţa UN OM, Theodor Paleologu - PMP, Kelemen Hunor – UDMR, Cătălin Ivan - Alternativa pentru Demnitatea Naţională, Ninel Peia – Partidul Neamului Românesc, Sebastian Popescu – Partidul Noua Românie, John-Ion Banu – Partidul Naţiunea Română, Bogdan Stanoevici - independent, Ramona Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Viorel Cataramă – Dreapta Liberală şi Alexandru Cumpănaşu - independent.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: #vreaupresedinte | Ghidul alegătorului din străinătate. Procedura de vot şi numărul secţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe